By Max Sargent


Een van de eerste stappen bij het starten van een kweek, is bepalen waar je je planten gaat kweken. Nadat je die keuze hebt gemaakt, moet je een soort vinden die deze omgeving optimaal kan benutten. Als je een zo groot mogelijke oogst wilt, zijn bepaalde soorten echter geschikter dan andere.

Hieronder bespreken we onze tien productiefste soorten buitenwiet. Al deze strains gedijen goed in warme zuidelijke klimaten en leveren vaak ook in koudere noordelijke regio's respectabele oogsten op.

Waarom zou je buiten wiet kweken?

Wanneer het tegenwoordig over het kweken van wiet gaat, denk je al gauw aan met folie bedekte ruimtes, enorme lampen en ventilatoren. Toch kun je in veel gevallen de allerbeste resultaten pas behalen wanneer je kweekt zoals de natuur het bedoeld heeft: buiten.

Zeker, er zitten veel voordelen aan binnen kweken. Zo kun je vrijwel elke variabele bepalen. Maar het is ook duur, bewerkelijk en geen lamp kan bovendien aan de kracht en het spectrum van de zomerzon tippen.

Als je dus in een geschikt klimaat woont en de ruimte hebt, is buiten kweken een geweldige optie. Het zonlicht is niet alleen gratis en de beste lichtbron die er bestaat, maar planten kunnen buitenshuis ook supergroot worden en enorme oogsten opleveren. Bovendien bepaalt het natuurlijke ritme van de seizoenen wanneer ze van het ene stadium naar het volgende overgaan. Het enige wat jij moet doen, is de planten tevreden houden!

Top 10 hoogproductieve soorten om buiten te kweken

Dan is het nu tijd voor de tien beste soorten om buiten te kweken. Houd er rekening mee dat deze allemaal fotoperiode-afhankelijk zijn. Dit betekent dat ze een afname in de lichtblootstelling vereisen om van de vegetatieve groei op de bloei over te gaan. Ook betekent dit dat ze in staat zijn om de ruimte en het zonlicht optimaal te benutten, en zo de grootst mogelijke oogsten op kunnen leveren.

Hoewel autoflowers hier niet vermeld worden, moeten we wel opmerken dat je hun korte levenscyclus buiten ook kunt benutten om in één teeltseizoen drie oogsten te behalen. Maar als je buiten kweekt en maar weinig beperkingen hebt, denken we dat je met fotoperiode soorten de beste resultaten behaalt.

Green Gelato

De eerste is Green Gelato. Deze hybride brengt Sunset Sherbet, Thin Mint en Girl Scout Cookies samen. Met deze soorten als basis ben je verzekerd van een robuuste, smaakvolle plant. En met tot wel 27% THC is deze soort zo sterk als het maar kan. Bij voldoende zonlicht is het goed mogelijk om er qua sterkte alles uit te halen.

Deze sterkte in combinatie met oogsten van soms wel 800g/plant maken dit een echte topper. Green Gelato kreeg dan ook niet voor niets de Soft Secrets-prijs in de categorie 'Best New European Strain for 2019'. Het is tevens een geschikte soort voor gebieden met kortere zomers. Je hoeft dus niet in het zuidelijke puntje van Spanje te wonen om haar te kweken. Begin oktober is ze klaar voor de oogst, zodat je de rest van de herfst lekker kunt roken.

Top 10 High-Yielding Outdoor Cannabis Strains

Green Gelato
Sunset Sherbet x Thin Mint Girl Scout Cookies
500 - 700 gr/m²
80 - 120 cm
8 - 10 weken
THC: 27%
Sativa 45% Indica 55%
800 gr/plant
150 - 200 cm
Begin Oktober
Fysiek Ontspannend, Helder

Koop Green Gelato

Shogun

Shogun is de nakomeling van twee legendarische soorten wiet: Amnesia Haze en Gorilla Glue #4. Met zulke genen hoeven we eigenlijk niet veel meer te zeggen! Maar deze soort is zo goed, dat we het toch niet kunnen laten. Het THC-gehalte van Shogun behelst soms wel 25%, met verder een gemiddeld CBD gehalte en grotendeels sativagenen. Dit alles biedt een opbeurende, heldere en energieke high. Daarnaast trakteert ze je op klassieke smaken van dennen, citrus en aarde.

Als sativa-dominante strain heeft ze wel een redelijk lange levenscyclus en is ze pas eind oktober rijp. Tegen die tijd kun je tot zo'n 750g/plant van een bijna 200cm hoge plant verwachten. Vanwege deze lange bloei is deze plant geschikter voor klimaten met lange zomers.

Top 10 High-Yielding Outdoor Cannabis Strains

Shogun
Amnesia Haze x Gorilla Glue 4
550 - 600 gr/m2
90 – 140 cm
9 - 11 Weken
THC: 25%
Sativa 70% Indica 30%
650-750 gr/plant
150 - 190 cm
Eind oktober
Helder, Rustgevend, Stimulerend, Vrolijk

Koop Shogun

Amnesia Haze

Dit lijstje zou niet compleet zijn zonder een echte cannabis-klassieker! Waarschijnlijk ben je wel bekend met Amnesia Haze, of op zijn minst met Haze strains in het algemeen. En met goede reden. Deze sativa-dominante klassiekers zijn namelijk superindrukwekkend en hebben met hun genen tot talloze kruisingen geleid.

Amnesia Haze heeft sterke en langdurige effecten die voornamelijk cerebraal zijn, maar biedt ook een redelijk fysieke high. Met 22% THC is ze sterk, maar niet te overweldigend. Vroeger was ze daarmee een van de sterkste soorten. Ze is eind oktober klaar met bloeien en daarom vooral geschikt voor klimaten met lange, warme zomers. Aan het eind van deze periode kun je zo'n 700g/plant oogsten, bestaande uit citrusachtige, peperige wiet.

Top 10 High-Yielding Outdoor Cannabis Strains

Amnesia Haze
Origineel Amnesia Haze
600 - 650 gr/m2
80 - 140 cm
10 - 11 Weken
THC: 22%
Sativa 70% Indica 30%
650 - 700 gr/plant
175 - 210 cm
Eind oktober
Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

Koop Amnesia Haze

Royal Moby

Royal Moby is een hybride, maar vertoont duidelijke sativa-eigenschappen. Deze soort is een nakomeling van Haze en White Widow. Het THC-gehalte van 21% en de sativa-achtige effecten resulteren in een heldere en gebalanceerde high die voor zowel overdag als 's avonds geschikt is.

Deze soort blinkt vooral uit wanneer je haar buiten kweekt. De plant kan hier echt een monster worden, met een maximale hoogte van 3m en bijpassende oogsten. Je kunt van Royal Moby tot wel 1000g/plant aan wiet met bosbessen- en citroenaroma's oogsten, mits je de ruimte hebt. Deze planten zijn ongeveer eind oktober rijp. Ze hebben dus wel een wat langere levenscyclus dan sommige andere soorten. Maar het wachten is het meer dan waard! Dit is een van de productiefste soorten die je maar kunt vinden.

Top 10 High-Yielding Outdoor Cannabis Strains

Royal Moby
Haze x White Widow
550 - 600 gr/m2
80 - 140 cm
9 - 10 weken
THC: 21%
Sativa 65% Indica 35%
650 - 700 gr/plant
200 - 300 cm
Eind oktober
Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Royal Moby

Purple Queen

Tot dusver staat dit lijstje vol met sativa-dominante soorten. Daarom is hier een ongelooflijke indica, mocht je het graag wat rustiger aan willen doen. Onze zoektocht naar de beste en meest unieke paarse fenotypen uit de Hindoekoesj heeft in deze paarse lekkernij geresulteerd.

De 22% THC en indicagenen staan garant voor een vrolijke en milde high. Daarmee is dit een perfecte soort voor 's avonds, of op dagen dat je zin hebt om vrolijk high te worden. Purple Queen heeft een kortere levenscyclus dan andere soorten op deze lijst en is begin oktober klaar. Dit, samen met haar taaie indicagenen, maakt haar een geweldige keuze voor telers in koudere klimaten met kortere zomers.

Top 10 High-Yielding Outdoor Cannabis Strains

Purple Queen
Hindu Kush x Purple Afghani
450 - 500 gr/m2
80 - 120 cm
8 - 9 weken
THC: 22%
Sativa 25% Indica 75%
650 - 700 gr/plant
175 - 210 cm
Oktober
Euforisch, Rustgevend

Koop Purple Queen

Lemon Shining Silver Haze

Lemon Shining Silver Haze heeft een iets milder effect dan sommige eerdergenoemde soorten. Een enorm THC-gehalte kan leuk zijn, maar soms heb je gewoon behoefte aan iets meer ontspanning. Deze soort bevat ongeveer 18% THC. Dat is nog genoeg om je volledig uit te schakelen als je teveel neemt, maar de wiet is daarmee wel beter beheersbaar. De heldere, gebalanceerde effecten maken de strain daarnaast geweldig voor overdag, als je niet wilt laten merken dat je hebt geblowd.

Bovendien is dit een geweldige keuze voor kwekers die wat noordelijker wonen. De planten zijn doorgaans tegen het eind van september klaar om geoogst te worden. De soort is daarmee voor veel klimaten geschikt, met uitzondering van gebieden met heel korte zomers. En deze snelheid gaat ook niet ten koste van de oogst! In goede omstandigheden is namelijk tot wel 700g/plant mogelijk. Genoeg om zelfs de hebberigste stoner tevreden te stellen!

Top 10 High-Yielding Outdoor Cannabis Strains

Lemon Shining Silver Haze
Lemon Skunk x Shining Silver Haze
600 - 650 gr/m2
80 - 140 cm
9 - 10 weken
THC: 21%
Sativa 75% Indica 25%
650 - 700 gr/plant
130 - 170 cm
Half Oktober
Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Lemon Shining Silver Haze

HulkBerry

HulkBerry is een geniaal staaltje breeding dat O.G. Kush en Strawberry Diesel samenvoegt. Deze soort is speciaal gekweekt voor sterkte en intense cerebrale highs. Op dat vlak scoort ze dan ook goed. Een THC-gehalte van minimaal 27% stelt zelfs de meest doorgewinterde blowers tevreden. Dat geldt ook voor de heerlijke mix van citrus-, diesel- en pepersmaken.

Deze krachtige soort is eind september oogstrijp en geschikt voor zowel noordelijke als zuidelijke klimaten. Ben je op zoek naar een waanzinnig sterke soort die klaar moet zijn voor de kou intreedt? Dan zit je met HulkBerry wel goed. Ze kan daarbij maximaal 220cm hoog worden en tot wel 700g/plant aan heerlijke, supersterke wiet opleveren. Al met al een plant die veel te bieden heeft!

Top 10 High-Yielding Outdoor Cannabis Strains

HulkBerry
OG Kush x Strawberry Diesel
400 - 450 gr/m2
80 - 140 cm
9 - 11 Weken
THC: 27%
Sativa 65% Indica 35%
650 - 700 gr/plant
160 - 200 cm
Eind September
Helder, Stimulerend

Koop HulkBerry

Honey Cream

Gezien haar gemiddelde sterkte, heeft deze indica-dominante soort verrassend uitgesproken effecten. Door de 16% THC denk je misschien dat ze te mild is om op deze lijst te staan. Toch is dat niet het geval. De effecten van Honey Cream laten zich het beste omschrijven als 'pseudo-psychedelisch'. Uniek, en met heerlijke smaken van snoep en aarde. Hier zou elke serieuze kweker zich aan moeten wagen!

De strain is robuust en sneller dan veel andere soorten op deze lijst. Daarmee is Honey Cream ook uitstekend voor regio's met kortere zomers. Aan het begin van oktober zouden de planten klaar moeten zijn. De oogst is niet de overvloedigste die er is, maar voldoende om de meeste telers tevreden te stellen. Verwacht tot zo'n 675g/plant.

Top 10 High-Yielding Outdoor Cannabis Strains

Honey Cream (Fast Flowering)
BlueBlack x Maple Leaf Indica x White Rhino
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
7 - 8 weken
THC: 16%
Sativa 35% Indica 65%
625-675 gr/plant
180 - 250 cm
Begin Oktober
Psychedelisch

Koop Honey Cream (Fast Flowering)

Skunk XL

Skunk XL is in feite de klassieke Skunk, maar dan groter en beter. Net als het origineel biedt ze een perfecte balans van 50% indica- en 50% sativagenen. Dit resulteert in een gebalanceerde, heldere high die je helpt ontspannen. Met ook nog eens 17% THC heeft ze alle kenmerken van een klassieke soort, en is ze perfect voor de old school stoner!

Skunk XL is in oktober klaar voor de oogst. Mensen in klimaten met kortere zomers kunnen zodoende mooi op tijd oogsten. Tijdens een lange zomer kun je je planten echter ook nog wat meer laten rijpen! Hoe dan ook staat je wat lekkers te wachten. Oogsten van 675g/plant zijn prima haalbaar en de planten worden niet hoger dan 200cm.

Top 10 High-Yielding Outdoor Cannabis Strains

Skunk XL
Skunk 1 x Afghan
600 - 650 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 9 weken
THC: 17%
Sativa 50% Indica 50%
625-675 gr/plant
160 - 200 cm
Oktober
Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Skunk XL

Shining Silver Haze

Haze x (Skunk x Northern Light): dat zijn een hoop klassiekers! Het resultaat is een bijzonder robuuste soort met een sterk effect. Daarmee is ze misschien niet geschikt voor overdag of feestjes, maar wel perfect voor avonden waarop je weinig anders te doen hebt dan high worden. De smaken zijn ronduit klassiek en bevatten toetsen van citrus, gemengd fruit, dennen en aarde.

Dit is een late bloeier die pas eind oktober klaar is voor de oogst. Wat betreft buitenkweek is ze dus geschikter voor warmere, zuidelijkere regio's met lange zomers. Deze schoonheid stelt een koudegolf en duisternis niet op prijs!

Top 10 High-Yielding Outdoor Cannabis Strains

Shining Silver Haze
Haze x (Skunk x Northern Light)
600 - 650 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 11 Weken
THC: 21%
Sativa 75% Indica 25%
600-650 gr/plant
180 - 220 cm
Eind oktober
Zwaar

Koop Shining Silver Haze

Bereik de buitenoogst van je dromen met deze productieve wiet

Dit lijstje toont aan dat je buiten, in zowel zuidelijke als noordelijke klimaten, en met zowel indica's als sativa-soorten, grote oogsten kunt behalen. Daarbij is het in de eerste plaats belangrijk om een strain te kiezen die veel oplevert, zoals de bovengenoemde tien soorten. Al met een beetje geduld en verzorging, oogst je dan in een mum van tijd bergen wiet!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.