By Luke Sumpter


Een van de eerste stappen bij het starten van een kweek, is bepalen waar je je planten gaat kweken. Nadat je die keuze hebt gemaakt, moet je een soort vinden die deze omgeving optimaal kan benutten. Als je een zo groot mogelijke oogst wilt, zijn bepaalde soorten echter geschikter dan andere.

Hier vind je onze top 10 van de beste buitenwiet soorten. Al deze feminized strains gedijen in een warm, zuidelijk klimaat, maar sommige ervan produceren ook fatsoenlijke oogsten in ons koelere, noordelijke klimaat.

Ontdek hieronder ook hoe je de beste resultaten behaalt bij het kweken van deze soorten. Duik in de gedetailleerde kweekverslagen om zoveel mogelijk kennis op te doen en lees welke effecten je uiteindelijk van je zelfgekweekte wiet kunt verwachten.

Waarom zou je buiten wiet kweken?

Wanneer het tegenwoordig over het kweken van wiet gaat, denk je al gauw aan met folie bedekte ruimtes, enorme lampen en ventilatoren. Toch kun je in veel gevallen de allerbeste resultaten pas behalen wanneer je kweekt zoals de natuur het bedoeld heeft: buiten.

Zeker, er zitten veel voordelen aan binnen kweken. Zo kun je vrijwel elke variabele bepalen. Maar het is ook duur, bewerkelijk en geen lamp kan bovendien aan de kracht en het spectrum van de zomerzon tippen.

Als je dus in een geschikt klimaat woont en de ruimte hebt, is buiten kweken een geweldige optie. Het zonlicht is niet alleen gratis en de beste lichtbron die er bestaat, maar planten kunnen buitenshuis ook supergroot worden en enorme oogsten opleveren. Bovendien bepaalt het natuurlijke ritme van de seizoenen wanneer ze van het ene stadium naar het volgende overgaan. Het enige wat jij moet doen, is de planten tevreden houden!

Green Gelato

Green Gelato valt onmiddellijk op omdat de zaden razendsnel kiemen. Daarnaast kun je erop vertrouwen dat deze soort altijd goed presteert. Plant de zaden direct in de uiteindelijke potten of gebruik een kiemkit en verpot de zaailingen zodra de eerste sets echte bladeren breder zijn dan de pot. Probeer in dit eerste stadium niet teveel water te geven.

Green Gelato

Na een week of drie heb je gezonde wietplanten van ongeveer 19cm hoog. Tijdens de groei prefereren ze een gemiddelde temperatuur van 25°C en een relatieve luchtvochtigheid van 50%. Zet de planten op een zonnige plek en bescherm ze tegen zware regen met een zeil of onder een polytunnel. Buiten gaan de planten vanzelf bloeien wanneer de dagen korten. De voorbloei is snel zichtbaar; al snel ontwikkelen zich toppen met een milde, maar merkbare geur. Zonder trainingstechnieken bereikt Green Gelato een hoogte van ongeveer 200cm, zolang ze daar de ruimte voor heeft. Vlak voor de oogst kan ze prachtige, dieppaarse kleuren ontwikkelen. Buiten kun je de wiet in oktober oogsten; verheug je op wel 800g/plant.

Green Gelato is de nakomeling van Sunset Sherbet en Thin Mint Girl Scout Cookies en heeft een licht indica-dominant profiel. Zet je schrap voor een waanzinnige stone, aangedreven door een THC gehalte van 27%. Daarnaast ervaar je ook de verrukkelijke smaken van citrus, aarde, munt, peper en vanille.

Green Gelato
23_genetic background_1 Sunset Sherbet x Thin Mint Girl Scout Cookies
33_Yield indoors_1 500 - 700 gr/m²
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 45% Indica 55%
34_yield outdoor_1 800 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Begin Oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Helder

Koop Green Gelato

Punch Pie

Vraag je je af welke soort wiet voor buiten bedoeld is? Nou, de productieve Punch Pie is een waardevolle aanvulling in je tuin! Laat deze gefeminiseerde zaden eerst een uur of 12 weken. Hierna kun je zaaien in een kiemkit; voeg ook wat mycorrhizaschimmels toe om de ontwikkeling van de wortels te bevorderen. Zodra de eerste echte blaadjes voorbij de randen van elke kiemplug groeien en het gevaar op vorst geweken is, kun je de zaailingen buiten in een tuinbed of in grote potten planten. Om hun ontwikkeling snel op gang te krijgen, kun je je zaailingen de eerste twee weken afdekken met plastic. Punch Pie laat tijdens de vegetatieve fase een explosieve groei zien; ze ontwikkelt een stevige steel met korte stengelleden en een vol bladerdak. Tijdens de overgang naar de bloei kun je voorzichtig wat ontbladeren om de aanvoer van licht en lucht te verbeteren. Zorg er ook voor dat je voeding wat extra fosfor en kalium bevat. In de weken die volgen, zal je plant een hoogte bereiken van ongeveer 150cm. Ze produceert een grote, centrale cola en talloze andere toppen op de zijtakken. Eind september kun je oogsten en het gewicht loopt op tot zo'n 750g/plant. Zorg dat je voldoende voorraadpotten bij de hand hebt!

Punch Pie is de nakomeling van Purple Punch en Purple Kush en bevat 22% THC. Bovendien trakteert ze op een ontspannende, euforische stone en een verrukkelijke smaak van bosbessen, snoep en aarde.

Punch Pie
23_genetic background_1 Purple Punch x Purple Kush
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 110 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 90%
34_yield outdoor_1 650-750 gr/plant
32_plant height outdoors_1 120 - 150 cm
27_harvest period_1 Eind September
22_Effect_1 Euforisch, Fysiek Ontspannend, Rustgevend, Slaperig

Koop Punch Pie

Trainwreck

Als het om de beste outdoor cannabis gaat, moet Trainwreck eigenlijk bovenaan je verlanglijst staan. Deze nakomeling van robuuste landrassen laat onmiddellijk een explosieve groei zien en je kunt de zaden direct buiten planten! Bescherm de jonge zaailingen wel tegen vogels en ongedierte met een net en tref ook voorzorgsmaatregelen op koude dagen. Tijdens de derde week van de groei kun je je planten zorgvuldig toppen en trainen om de hoogte tot 150cm te beperken. Zonder dergelijke technieken kan ze in de bloei namelijk uitschieten tot wel 200cm. Zorg ook dat je je planten in de groeifase goed voedt; gebruik hiervoor een bladspray met zeewier of visemulsie. Hopelijk zit het weer ook mee, want deze soort gedijt bij een gemiddelde temperatuur van 25°C. Houd je planten dus gelukkig en je zult aanzienlijke stretching zien zodra ze overgaan op de bloei. De toppen rijpen snel en zijn behoorlijk welriekend. Om de geur wat te verdoezelen, is het een goed idee om wat combinatieplanten te kweken, zoals basilicum en rozemarijn. Trainwreck ontwikkelt grote, taps toelopende toppen, bedekt met een dikke laag hars. Tijdens de laatste twee weken van de bloei stop je met het toedienen van voeding. Zo dwing je de planten hun voedingsreserves op te gebruiken, wat de smaak van de uiteindelijke wiet verbetert. In oktober kun je je opmaken voor de oogst; reken op 700g/plant.

Wat kun je verwachten na het oogsten, knippen, drogen en curen van deze toppen? Nou, maak je op voor een milde, euforische stone, verrijkt met de aangename aroma's van citrus, kruiden, munt en dennen. Zalig!

Trainwreck
23_genetic background_1 Mexican x Thai x Afghan
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 150 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 90% Indica 10%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Creatief, Euforisch, Stimulerend

Koop Trainwreck

Shogun

Met deze legendarische sativa in je tuin zul je je voorraadpotten tot het randje vullen. Maar eerst moet je je zaden kiemen, bij voorkeur in een pot van 2 liter. Na een vegetatieve groei van twee weken, bereikt Shogun een hoogte van 10cm. Zodra het buiten warm genoeg is, kun je je plant op een zonnig plekje zetten. Voeg ook voldoende organisch materiaal toe, zoals gerijpte compost of wormenmest.

Shogun

Binnen een paar weken zal je plant 15-20cm hoog zijn, zolang de temperatuur overdag tussen de 25-30°C schommelt. Mocht je in een droog klimaat wonen, kun je een druppelsysteem overwegen om makkelijk water te geven. Tegen de tijd dat je plant in bloei gaat, is ze ongeveer 150cm hoog. De daaropvolgende weken zie je enige stretching en uiteindelijk piekt ze op een hoogte van 190cm. Geef Shogun voldoende bloeivoeding en begin twee weken voor de oogst met spoelen. Eind oktober kun je dan ongeveer 650–750g/plant binnenhalen.

Shogun is de nakomeling van Amnesia Haze en GG4. Ze ontwikkelt ongeveer 25% THC en wekt een langdurige, verkwikkende stone op. De aangename smaken van citrus, aarde en dennen maken het feest compleet.

Shogun
23_genetic background_1 Amnesia Haze x Gorilla Glue 4
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 – 140 cm
25_flowering time_1 9 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 25%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 650-750 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 190 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Helder, Rustgevend, Stimulerend, Vrolijk

Koop Shogun

Lemon Shining Silver Haze

Met de wietzaadjes van Lemon Shining Silver Haze ben je verzekerd van een vliegende start. Deze bekroonde buitenwiet is sativa-dominant en dat laat ze goed zien in de vegetatieve groei. De plant ontwikkelt lange stengelleden en talloze gezonde fan leaves met een wasachtige uitstraling en smalle bladvingers.

Lemon Shining Silver Haze

Zonder trainingstechnieken bereikt ze aan het einde van de vegetatieve groei een hoogte van 120cm. Zodra de bloei aanbreekt, steekt de plant al haar energie in de productie van grote, aromatische toppen en kan ze een maximale hoogte van 170cm bereiken. Ondersteun de zware takken om te voorkomen dat ze buigen en breken. Dit is vooral verstandig als er slecht weer op komst is. Halverwege oktober kun je je opmaken voor de oogst; reken op 700g/plant.

Lemon Shining Silver Haze is niet alleen een van de meest productieve soorten buitenwiet, maar trakteert je ook op een heerlijke stone en een verrukkelijke smaak. Dankzij 21% THC ervaar je een helder, verkwikkend effect. De heerlijke terpenen dragen bij aan een fruitige smaak, waarbij citrusvruchten de boventoon voeren.

Lemon Shining Silver Haze
23_genetic background_1 Lemon Skunk x Shining Silver Haze
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 21%
28_Type Blend_1 Sativa 75% Indica 25%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 170 cm
27_harvest period_1 Half Oktober
22_Effect_1 Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Lemon Shining Silver Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze is de ideale 'outdoor haze' want ze levert in de buitenlucht waanzinnige resultaten. Om er echter het maximale uit te halen, kun je deze soort het beste in een warm en zonnig klimaat kweken. In een koelere regio presteert ze beter in een tuinkas of polytunnel. Tijdens de vegetatieve groei zal ze snel in omvang toenemen en veel grote fan leaves produceren.

Amnesia Haze

Zolang ze voldoende ruimte heeft voor haar wortels, ontwikkelt ze een grote, slungelige hoofdsteel met veel ruimte tussen de knopen. Voordat de bloei aanbreekt, kun je je plant toppen en vastbinden om de hoogte tot 40cm te beperken. Zonder trainingstechnieken is het belangrijk dat je voldoende ruimte hebt, want deze plant houdt van stretching. Als je niet ingrijpt, groeit ze uit tot een ware reuzin van 210cm hoog! In dat geval kun je nog wel ontbladeren om de beluchting van het bladerdak te verbeteren. Ook bescherm je zo de grote toppen tegen overtollig vocht, waardoor je de kans op schimmel verkleint. Het ideale moment voor de oogst is eind oktober; verheug je op wel 700g/plant.

Deze nakomeling van de originele Amnesia Haze ontwikkelt 22% THC en een gemiddelde hoeveelheid CBD. Zet je maar schrap voor een stimulerende impact die lang blijft hangen. De heerlijke smaken van peper, kruiden en citrus maken het lastig om een joint met deze buitenwiet neer te leggen.

Amnesia Haze
23_genetic background_1 Origineel Amnesia Haze
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 10 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 175 - 210 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

Koop Amnesia Haze

HulkBerry

Met een grote berg toppen die druipen van de THC maakt Hulkberry absoluut indruk. Bovendien heeft deze soort een hoge weerstand tegen ongedierte, waardoor ze verschillende omgevingen met gemak kan behappen. Haar dikke steel en sterke takken vormen de ideale, natuurlijke ondersteuning bij slecht weer.

HulkBerry

Zaai je zaden in kiempluggen en plaats ze in een kas of polytunnel om de kieming te versnellen. Zodra je stevige zaailingen hebt, kun je ze in hun uiteindelijke potten zetten. Geef ze ook wat compostthee om een beschermend microbioom te creëren. Zonder training bereikt deze stevige, struikachtige hybride een hoogte van 100cm, met korte stengelleden en brede, weelderige fan leaves. In de bloei kun je wel enige stretching zien en uiteindelijk kan de plant 140cm hoog worden. Eind september kun je oogsten; reken op ongeveer 700g/plant. Van deze toppen met een dikke laag ijzige trichomen kun je wel maandenlang genieten.

HulkBerry erfde haar geweldige kwaliteiten van haar ouders, OG Kush en Strawberry Diesel. Maak je op voor een intense, opbeurende stone en een verrukkelijke smaak van citrus, diesel, kruiden en peper. Wees wel een beetje voorzichtig, want deze wiet bevat maar liefst 27% THC.

HulkBerry
23_genetic background_1 OG Kush x Strawberry Diesel
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 9 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 65% Indica 35%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Eind September
22_Effect_1 Helder, Stimulerend

Koop HulkBerry

Royal Moby

Royal Moby heeft haar plaats onder de productieve buitenwiet soorten meer dan verdiend. Hopelijk wordt het een lange zomer met warm weer, dan zal deze soort je rijkelijk belonen. Maar eerst moet je je wietzaadjes zaaien en dit kun je het beste in kleine potjes doen. Daarbij kunnen combinatieplanten van pas komen om de kwetsbare zaailingen buiten te beschermen.

Royal Moby

Zodra de jonge planten 10cm hoog zijn, kun je ze op een zonnig, maar beschermd plekje zetten. Tegen de vijfde week van de groei lacht een struikachtige plant met een compact bladerdak je tegemoet. Nu is het ideale moment om te ontbladeren om de blootstelling aan licht en lucht te verbeteren. Aan einde van de vegetatieve groeifase is je plant 80cm hoog. In de bloei moet je rekening houden met stretching, waardoor de plant uiteindelijk rond de 140cm wordt. Ondertussen is Royal Moby hard aan het werk om talloze dikke, ronde, kleverige toppen te produceren. Eind oktober kun je je verheugen op een opbrengst van maximaal 700g/plant.

Royal Moby heeft waanzinnige ouders, namelijk Haze en White Widow. Als gevolg hiervan bevat deze wiet 21% THC, waardoor je een helder, licht bedwelmend effect ervaart. Haar uiteenlopende terpenen profiel draagt bij aan de smaken van bosbessen, citrus, peper en kruiden.

Royal Moby
23_genetic background_1 Haze x White Widow
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 21%
28_Type Blend_1 Sativa 65% Indica 35%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 200 - 300 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Royal Moby

Purple Queen

Purple Queen levert niet alleen fantastische oogsten, want deze paarse schoonheid voegt ook fantastische kleuren toe aan je tuin. Het is een goed idee om je zaden te kiemen tussen vochtige vellen keukenrol om ze vervolgens voorzichtig in kleine potjes te planten. Zodra je plantjes 10cm groot zijn, kun je ze verplanten naar een grotere pot, maar je kunt ze ook direct in de tuin zetten.

Purple Queen

Deze soort is dol op hitte; ze groeit het beste bij een temperatuur van 27°C en een luchtvochtigheid van 50%. Mocht je in een minder optimaal klimaat wonen, kun je Purple Queen in een tuinkas of polytunnel kweken. In de vroege bloei begint ze met de ontwikkeling van de toppen en kun je al een subtiel aroma bespeuren. Geef haar voldoende macronutriënten om de bloei te ondersteunen en je zult zien dat het bladerdak barst van de grote, paarse toppen. In oktober kun je je snoeischaar pakken; bereid je voor op een oogst van ongeveer 650-700g/plant.

Purple Queen kreeg haar verbluffende paarse look van Hindu Kush en Purple Afghani. Naast haar prachtige uiterlijk wekt deze soort een euforische stone op, verrijkt met verrukkelijke smaken van citrus en aarde.

Purple Queen
23_genetic background_1 Hindu Kush x Purple Afghani
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 25% Indica 75%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 175 - 210 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Euforisch, Rustgevend

Koop Purple Queen

Gushers

Gushers is de laatste, maar niet de minste op onze lijst met de beste buiten wiet. Deze robuuste, taaie soort is niet onder de indruk van een beetje slecht weer. Bovendien levert ze na een korte bloei een ontzettend gulle oogst. Om de kiemkracht van je wietzaadjes te verbeteren, kun je ze in een vochtig vel keukenrol plaatsen.

Incorporate natural highs

Je kunt je zaailingen binnen opkweken totdat de kans op vorst voorbij is om ze vervolgens buiten te planten. Kies aarde met veel organisch materiaal en voeg er wat bioinoculanten aan toe. Bij een temperatuur van ongeveer 25°C en een luchtvochtigheid van 70% zal ze in de groeifase een hoogte bereiken van 100cm. In de vroege bloei vindt wat stretching plaats, waardoor ze uiteindelijk piekt op een hoogte van 150cm. Met een beperkte afstand tussen de knopen ontwikkelt ze een dicht bladerdak dat uitpuilt van de lange, vette toppen. In de laatste twee weken van de bloei kun je spoelen om de smaak en kwaliteit van de uiteindelijke wiet te verbeteren. Aan het begin van oktober schommelt de opbrengst tussen de 650–700g/plant.

Na het oogsten, drogen en curen van de toppen, is het tijd om te proeven waar Gushers toe in staat is. Het THC gehalte van 24% is razendsnel voelbaar. Geniet van een intense, fysieke stone, maar ook een mentaal opbeurend effect. Dankzij de smaken van koekjes en fruit verlang je al snel neer meer!

Gushers
23_genetic background_1 Gelato 41 x Triangle Kush
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 70-120
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 24 %
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 120 - 150 cm
27_harvest period_1 Begin Oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Stimulerend, Vrolijk

Koop Gushers

Kweek buitenwiet en behaal waanzinnige oogsten!

Met deze geweldige soorten kun je buiten altijd rekenen op de beste oogsten! Het is een goed idee wat extra voorraadpotten in huis te halen, voordat je deze wietzaadjes in de grond stopt. We hebben een groot aantal productieve soorten buitenwiet besproken en daarmee rest nog één vraag: welke zet jij dit seizoen in je tuin?

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.