Hoewel marihuana nog steeds illegaal is in grote delen van de wereld, weet het team van Royal Queen-zaden dat Cannabis-kenners, vaak zonder legitieme redenen, worden gezien als criminelen. Veel mensen geloven in hun regering, maar zijn ook routinematig misleid geweest door campagnes met non-informatie. Om u te helpen bij het verkrijgen van een beter begrip inzake de verschillen tussen een goedaardige planten en andere recreatieve stoffen, hebben we de volgende lijst samengesteld die laat zien waarom Cannabis veel veiliger is dan alcohol.

10. CANNABIS BEZIT EEN SCALA AAN ESSENTIËLE VOEDINGSSTOFFEN

Hoewel veel mensen de voorkeur geven aan het roken van marihuana, kunnen consumenten ook genieten van vers gebakken producten die zijn gemaakt van de plant. Het maakt niet uit of u Cannabis Sativa, Indica of een van onze zelfbloeiende marihuana-soorten gebruikt, u kunt genieten van een medicinale plant met essentiële aminozuren en cannabinoïde-zuren die honderden verbindingen bevatten die kanker kunnen voorkomen en de spijsvertering verbeteren.

9. MARIHUANA HEEFT EEN GROOT AANTAL LEGITIEME MEDICINALE GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN

Alcohol heeft aangetoond dat het kan helpen bij het omlaag brengen van de bloeddruk, maar dat is het enige geneeskundige nut van de stof. Medicinale marihuana blijkt nuttig te zijn bij de behandeling van een breed scala van aandoeningen, zoals pijnen.

Infographic toont de voordelen van cannabis opzichte alcohol

8. ALCOHOL SCHAADT NIEUWE SPIERGROEI

Alcohol kan de spiergroei hinderen dat omdat het de testosteronspiegel van het lichaam verlaagt, en de stof kan ook gevolgen hebben voor de slaap. Degenen die genieten van het roken van marihuana hebben niet te maken met eventuele problemen die de spiergroei kunnen beïnvloeden.

7. ALCOHOL LEIDT TOT RISICOVOLLE BESLISSINGEN

Alcoholgebruik verhoogt het risico op ernstig letsel onder gebruikers. In een onderzoek werden 36 procent van de mishandelingen die tot opname in het ziekenhuis leidden in verband gebracht met alcoholgebruik. Daartegenover liet een Brits onderzoek zien dat cannabis niet leidt tot risicovol gedrag.

6. MARIHUANA IS MINDER VERSLAVEND DAN ALCOHOL

Momenteel heeft de Amerikaanse regering marihuana ingedeeld in dezelfde categorie als heroïne, en verklaard dat de stof een grote kans op verslaving geeft. Dit uitgangspunt is nogal lachwekkend voor een ieder die ooit van marihuana heeft genoten. Alcohol daarentegen is zeer verslavend, en de ontwenningsverschijnselen van degenen die stoppen met drinken kunnen fataal zijn. Cannabis-fans hebben niet te maken met enige vorm van fysieke ontwenningsverschijnselen.

5. MARIHUANA HELPT KANKERPATIËNTEN, ALCOHOL VEROORZAAKT KANKER

Alcoholgebruik wordt gelinkt aan een waaier van kankers, zoals die van de maag, de slokdarm, de longen, de pancreas en de lever. Marihuana wordt vaak voorgeschreven aan mensen die lijden aan de slopende effecten van bestraling en chemotherapie die zie krijgen in hun strijd tegen kanker. In een recente studie vonden onderzoekers dat gebruikers van marihuana eigenlijk een lagere kans hadden op het ontwikkelen van nek- en hoofdkanker. Het lijkt overigens aannemelijk dat het roken van marihuana zou kunnen leiden tot kanker, maar omdat cannabis is een krachtige slijmoplosser is, kan het het risico op longkanker juist weer verminderen. In het onderzoek, dat werd gepubliceerd in 2006 en uitgevoerd aan de University of California Los Angeles, ontdekten onderzoekers dat er onder marihuanarokers minder gevallen van longkanker voorkomen in vergelijking met degenen die niet genieten van cannabis.

4. CANNABIS IS VRIENDELIJK VOOR DE HERSENEN

Regelmatig alcoholgebruik beschadigt de hersenen, maar marihuana niet. Het is zelfs zo dat door meer dan een onderzoeken aan het licht is gekomen dat cannabis een aantal neuro-beschermende eigenschappen heeft die hersenfuncties daadwerkelijk kunnen verbeteren.

3. MARIHUANA KOST DE MAATSCHAPPIJ MINDER DAN ALCOHOL

Alcoholgebruikers leggen een veel grotere druk op de gezondheidszorg en kosten de gemeenschap veel meer geld. Volgens een onderzoek door The British Columbia Mental Health and Addictions Journal, kost alcohol de samenleving $ 165 per gebruiker, degenen die genieten van het roken cannabis kosten daarentegen slechts $ 20.

2. U KUNT GEEN OVERDOSIS MARIHUANA NEMEN

U kunt zoveel cannabis roken als u maar wilt, maar u hoeft zich nooit zorgen te maken om een overdosis. Alcohol is een van de gevaarlijkste drugs op deze wereld, en elk jaar sterven veel mensen aan de gevolgen van van overmatig drankgebruik. Marihuana is een volkomen natuurlijke plant, en als u teveel rookt gaat u misschien lachen, eten, of een dutje doen.

Marihuana is de genezing van een natie en alcohol is de vernietiging

1. NIEMAND GAAT DOOD VAN HET NUTTIGEN VAN MARIHUANA

Elk jaar sterven duizenden mensen aan de gevolgen van alcoholgebruik. Volgens het United States Center for Disease Control (CDC), kunnen er elk jaar meer dan 37.000 sterfgevallen rechtstreeks worden toegeschreven aan het gebruik van alcohol. Dodelijke ongevallen zijn dan nog niet eens meegerekend. Tegelijkertijd rapporteert het CDC niet over sterfgevallen als gevolg van mensen die van marihuana genieten omdat deze er niet zijn.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.