Meerder drugs combineren is een fenomeen dat veel voorkomt bij gebruikers van legale, gedoogde en illegale drugs. Het doel is meestal de effecten van twee of meer stoffen te combineren, om een nieuw en iets ander effect op te wekken, vergeleken met de individuele effecten van de stoffen. Het creëren van een nieuw effect zal in sommige gevallen waarschijnlijk werken, als je de grote variatie psychotrope planten en organismen overweegt die op aarde voorkomen, maar het mixen van drugs wordt ook geassocieerd met een bepaald risico, omdat de wisselwerking van verschillende bestanddelen vaak onbekend is. Vooruitgang in de edible industrie in de VS heeft geleid tot de ontwikkeling van cannabis-geïnfuseerde drankjes, die twee populaire stoffen bevatten: THC en cafeïne. Klinkt fantastisch vanuit het oogpunt van gemak, maar wat gebeurt er in onze hersenen als we cannabis en koffie mengen? Onderzoekers hebben zich over deze vraag gebogen en gegevens verzameld uit wat we het "stoned monkey onderzoek" noemen.

VORMEN CAFEÏNE EN THC EEN NEURO-CHEMISCHE MIX?

Allereerst is het natuurlijk interessant om te weten of THC en cafeïne op een neurochemisch niveau mixen, waarmee de creatie van een nieuw effect wordt bedoeld, die de stoffen op zichzelf niet kunnen opwekken. Dr. Scott Kwawover, afdelingshoofd psychiatrie aan Zucker Hillside Hospital in New York, denkt dat dit duidelijk het geval is. Hij heeft redenen om aan te nemen dat de combinatie van cafeïne en THC het werkgeheugen van een persoon kan verslechteren en daarom dus tegen de gebruiker kan werken.

Cafeïne kan worden beschouwd als stimulerend middel die neuronale activiteit stimuleert door te voorkomen dat de receptoren adenosine ontvangen, een verbinding die ontspanning veroorzaakt en slaperigheid bevordert. Als we koffie drinken, zullen onze neuronen impulsen in een sneller tempo verzenden, waardoor een alert gevoel wordt opgewekt. THC is in medische termen een depressivum en doet dus het tegenovergestelde van cafeïne, namelijk het stimuleren van een kalm gevoel door het tempo van neurotransmissie van bepaalde receptoren in onze hersenen te verlagen, in plaats van te verhogen. Het type high is dus inderdaad iets anders wanneer cafeïne en cannabis in combinatie worden gebruikt.

Cannabis & Cafeïne

HET STONED MONKEY ONDERZOEK

Dierproeven zijn iets waar de mensheid, in het algemeen, niet echt trots op kan zijn, zeker als ze niet direct medisch verband houden met het ontwikkelen van medicijnen voor mensen die lijden aan serieuze ziekten. Dit onderzoek was echter relatief onschuldig en draaide om het blootstellen van doodshoofdaapjes aan THC en MSX-3, een oplosbare vorm van cafeïne. De dieren konden aan een veer trekken om een dosis THC te ontvangen en een groep ontving ook MSX-3. Naarmate de doses MSX-3 werden verhoogd, trokken de aapjes minder vaak aan de veer. De aapjes hadden schijnbaar minder THC nodig om het gewenste effect te bereiken.

Na een lange periode van onthouding, werden ze opnieuw blootgesteld aan ofwel pure THC of een mix van THC en MSX-3. De aapjes, die de mix ontvingen, trokken vaker aan de veer, wat leidt tot de veronderstelling dat een mix van cannabis en THC meer verlangen stimuleert, waardoor stoppen moeilijker wordt. Deze aapjes ervoeren een soort van verbetering in de high, waardoor de effecten van cannabis werden verlengd, maar ze waren iets te dol op de "koffie-high", want ze werden er helemaal wild van.

VORMEN CANNABIS EN KOFFIE EEN PERFECTE

Wiet en koffie vormen zeker een overheerlijke symbiose. Maar we moeten toegeven dat een perfecte symbiose er helaas iets anders uitziet. Koffie laat onze neurotransmitters sneller werken en THC probeert onze neuronale activiteit weer te verlagen. Dit lijkt averechts te werken. Misschien moeten we besluiten welke kant we op willen al het gaat om de neurotransmitters: Vol gas vooruit of op halve kracht? Beide opties kunnen mogelijk voordelen hebben, afhankelijk van de individuele chemie van de hersenen en situatie. Het stoned monkey onderzoek heeft aangetoond dat we het wellicht lastiger vinden om te stoppen als we mixen, maar dat ook de hoeveelheid THC mogelijk kan worden verminderd om een bevredigend effect te bereiken.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.