Net als de meeste kruidachtige planten is cannabis over het algemeen eenvoudige en gemakkelijke te telen. Ervaren telers hebben geleerd om de beste omgeving uit te zoeken voor hun planten en ze niet te stressen. Hier volgen enkele tips over hoe de acht meest voorkomende fouten van cannabistelers te voorkomen.

HOU HET PRIVÉ

Het telen van cannabis is een privé-aangelegenheid welke moet worden uitgevoerd op een 'need to know-basis', vertel er dus alleen over aan degenen die het echt moeten weten. Als de teler zijn geheim deelt, kan de doos van Pandora zich openen en voor onnodig drama's zorgen.

Vergeet niet dat het telen van cannabis een inspanning is die twee tot drie maanden in beslag neemt. Het vereist toewijzing om het project, wat begint met het zaaien van een zaadje, helemaal te voltooien. De beste manier om het gewas en jezelf te beschermen is dus om gewoon privé te houden.

Zaad ontkieming Royal Queen Seeds

BEGIN MET HET BESTE ZAAD

Het planten van onbekende zaden zullen onbekende resultaten geven. Hoewel het een leuk experiment kan zijn om een paar zaadjes te telen van een bijzonder smakelijke bud, is het toch het beste om precies te weten waar u uw tijd, energie en middelen in investeert.

Zaden van Royal Queen Seeds zijn zorgvuldig gecreëerd om een betrouwbare oogst van de hoogste kwaliteit wiet te produceren. De zaden van Royal Queen Seeds zijn gefeminiseerd en leveren voor 99,9% zeker vrouwelijke planten op met stevige buds. Ze worden vergezeld door gedetailleerde instructies voor het telen, voor elke specifieke soort volgens de eisen van zijn genetisch erfenis.

Telers die werken met zaden van Royal Queen Seeds weten precies wat ze kunnen verwachten in termen van THC en CBD, en kunnen zich voorbereiden op de high's en de aroma's van de door hun gekozen variëteiten. Zij zijn op de hoogte van de hoeveelheid tijd die nodig is voor het ontkiemen en de bloei, en ze weten wanneer ze kunnen oogsten.

Al deze kennis is essentieel voor de teler, die de groei van zijn gewas met vertrouwen tegemoet kan zien, wetende waar ze grotere en hoger groeiende soorten neer moeten zetten, en waar kortere en sneller groeiende gewassen. Als de plant een 'skunky' aroma zal gaan produceren, zullen ze meer bescherming nodig hebben; met filtersystemen voor binneninstallaties en doordachte plaatsing in een buitenomgeving.

BESCHADIGING EN AFSTERVING DOOR AANRAKING

Het is het beste om de zaden te zaaien in hun groeimedium in plaats van ze eerste te laten kiemen op keukenpapier. Dat voorkomt dat de tere zaailingen verplaatst moeten worden naar hun medium.

Bouten Cultivation Cannabis

ZADEN VS KLONEN/STEKKEN

Doorgekweekte planten brengen voor de teler het verhoogde risico mee van van ziekten en plagen in hun gewas; hier moet voorzichtig mee worden omgesprongen.

HET TIMEN VAN DE GROEICYCLUS

Het zaaien van de zaden in de eerste week van juni geeft de planten de ideale hoeveelheid tijd om hun groeicyclus te voltooien in de kortst mogelijke tijd, terwijl er een maximale oogst bereikt kan worden. Na de zonnewende in de  zomer beginnen de dagen steeds korter te worden. Dit zet de planten aan om te gaan bloeien en buds te vormen in plaats van hun energie in verdere groei te steken. Bij indoorteelt moet dit nagebootst worden.

GROEICULTUUR

Cannabis planten zijn regenarme droogte-resistente planten die een goede luchtcirculatie en drainage nodig hebben en alleen maar last hebben van te veel water en voedsel. In buitenluchtsituaties is zanderige leemgrond ideaal. De planten moeten worden bewaterd als de bovenste 2 – 3 cm van de bodem droog is. Een goed geconstrueerd hydrocultuur-systeem zal niet zo snel te veel water geven omdat deze ontworpen is met een goede drainage. De planten groeien het best in de volle zon met temperaturen tussen de 24 – 27 graden F, en een luchtvochtigheid van 30 – 70%.

VOEDEN VAN DE PLANTEN

Biologisch geteelde cannabisplanten smaken en branden beter, maar het 'time-released' toedienen van meststof is aanvaardbaar. Begin met een verdunning van 25% en verhoog dat percentage geleidelijk. Als de bladeren gaan krullen of andere tekenen van misvorming vertonen, spoel de planten dan en bespuit de bladeren met water.

Harvest Time Cannabis

OOGST

Zodra de stampers van wit naar bruin verkleuren, kan de teler beginnen met plukken. Weersta de verleiding om de plant pas te oogsten als de stampers zijn grotendeels bruin zijn. Hang de planten ondersteboven in een donkere kamer met een goede luchtcirculatie totdat de stengels zijn helemaal droog zijn, pluk dan de buds en beginnen met de nabehandeling.

 

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.