Cannabis planten zijn er in een heleboel verschillende soorten, smaken en geuren, in zowel kwaliteit als kwantiteit. Elke cannabis-soort heeft zijn eigen unieke palet aan smaken en geuren. Deze unieke en bepalende karakteristieken worden bereikt door een bedachtzame manier van telen. Als je precies de juiste aroma's wilt creëren kan dat een tijdrovende klus zijn.

Er zijn snellere, kunstmatige manieren waarop smaak en geur wordt gegeven aan cannabis, dit kan zowel voor als na het oogsten gebeuren. De meeste telers zouden dit kunnen doen maar de cannabis die hier uit voort komt zal waarschijnlijk de liefhebbers niet kunnen bekoren. Daarnaast is men er van overtuigd dat de mogelijke voordelen die je bij de natuurlijke geuren en smaken normaal gesproken hebt, bij kunstmatig behandelde planten niet aanwezig zijn.

terpenen terpenoiden soorten fruitgeurTERPENEN EN TERPENOIDEN

De cannabis-plant bestaat uit een grote reeks onderdelen.

De onderdeeltjes die verantwoordelijk zijn voor de geur heten terpenen en terpenoïden. Terpenen komen voor in vele soorten en behoren tot de koolwaterstoffen. Terpenoïden zijn daar weer vanaf geleid en ontstaan door oxidatie. De meeste terpenen zijn behoorlijk intens, dat is waarom zelfs bij kamertemperatuur cannabis zo sterk kan ruiken.

Aangezien terpenoïden geoxideerde terpenen zijn zal het drogen en uitharden van de cannabis de terpenoïde-samenstelling doen veranderen en zal daarmee ook sterke invloed hebben op de uiteindelijke smaak en geur. Het niet zorgvuldig drogen en uitharden is de belangrijkste reden waarom verschillende toppen van dezelfde plant anders kunnen smaken.

Studies hebben aangetoond dat terpenen en terpenoïden een kalmerend effect hebben. Er wordt gespeculeerd over het feit dat deze terpenoïden angstaanvallen die veroorzaakt worden door THC, kunnen onderdrukken. Het is goed om te vermelden dat men er vanuit gaat dat de high een synergetisch effect is van cannabinoïden, terpenen, terpenoïden en de unieke biochemische werking van het lichaam van de gebruiker; dit alles wordt ook wel het entourage effect genoemd.

CANNABIS MET FRUITGEUR

Sommige cannabis soorten hebben een geur die heel sterk doet denken aan fruit. De meeste mensen houden van deze fruitige geuren, en in de meeste gevallen maakt dit het roken nog plezieriger. Soorten die de fruitgeur hebben geven meestal een high die opbeurend is en waar je vrolijk van wordt; de door de THC veroorzaakte angstaanvallen zijn bij deze soorten nauwelijks een probleem, en soms word je lichaam er zelfs zo ontspannen van dat met spreekt van het zogenaamde "coach lock" effect.

De meest dominante terpenen in de terpeen-samenstelling van naar fruit smakende en ruikende cannabis zijn myrceen en limoneen.

MYRCEEN

Myrceen is een terpeen die voorkomt in heel veel soorten mango; en het komt ook voor in cannabis. Men denkt dat myrceen ervoor zorgt dat de cannabinoïde wordt opgenomen in de hersenen, daardoor wordt de high versterkt en is ie langer van duur.

Het is aangetoond dat mycreen ontstekingsremmend kan werken, en daarnaast ook spier-ontspannend en kalmerend werkt wanneer er een hoge dosis wordt gebruikt. Cannabis-soorten met een hoge dosis mycreen geven in de meeste gevallen een sterke lichaamsontspanning.

LIMONEEN

Limoneen is een terpeen die wordt geassocieerd met citrusvruchten. Van de naar citrus smakende cannabis is bekend dat ie de meest vrolijke en blije high geeft terwijl het ook nog steeds redelijk spier-ontspannend werkt. Limoneen wordt ingezet voor een hoop doeleinden; de meest voorkomende is gewichtsverlies en ook wordt het gebruikt als behandeling voor een betere huid. Limoneen is ook getest en bleek te helpen tegen angstaanvallen en depressie; en het blijkt ook een sterke ontstekingsremmende werking te hebben.

Behalve mycreen en limoneen zijn er nog een hoop andere terpenen te vinden in de cannabis die een fruitgeur heeft. Sommigen van deze zijn undecanal, methyl-2-methylvaleratem, geraniol, valeraldehyde, terpineol-4-ol, β-Ionone and β-Ionol.

TOP 5 SOORTEN MET FRUITSMAAK

Voor iedereen die houdt van fruitgeur en fruitsmaak hebben wij een top 5 samengesteld van de beste soorten met fruitsmaak. De cannabinoïde en terpeen profielen van deze soorten garanderen high's van wereldklasse. Neem je fruit, het is gezond.

pineapple kush royal queen seedsPINEAPPLE KUSH

Pineapple komt van Sensi Seeds' Ed Rosental's Super Bud (ERSB). Deze deze mix vindt zijn oorsprong in verschillende tropische sativa’s van over de hele wereld. Generaties telen heeft gezorgd voor een soort die zeer duidelijke smaken heeft; zoete ananas en tropische smaken overheersen in het smaken-palet. De high die je ervan krijgt is euforisch en blij, ideaal als je op de bank wilt hangen met je vrienden en een avondje wilt lachen.

somango xl royal queen seedsSOMANGO XL

Somango is een mix van de telers van Soma Seeds; het bestaat uit 75% indica. Somano stamt af van de Jack Herer, Super Skunk en Big Skunk Korean. Z’n naam heeft deze soort te danken aan de mango-smaak die het heeft, die hier en daar versterkt wordt door bloemige geuren. Ondanks het feit dat het voor het grootste gedeelte bestaat uit indica, blijf je van de high die je ervan krijgt redelijk met je voeten op de grond. Somango geeft het creatieve brein rust waardoor je gefocust kunt genieten van een productieve sessie.

haze berry royal queen seedsHAZE BERRY

Have Berry is een mix tussen Super Silver Haze en Blueberry; bestaat voor 80% uit sativa en heeft een zoete bessensmaak. Deze soort is zeer krachtig en heeft meestal meer dan 20% THC. De high van Haze Berry begint zeer euforisch en is ideaal voor de creatievelingen onder ons. Later glijd de high langzaam af naar een gevoel van complete ontspanning.

lemon shining silver haze royal queen seedsLEMON SHINING SILVER HAZE

Lemon Shining Silver Haze is een sativa met sterke citrus aroma’s. Het is een high met THC die schommelt tussen 15-20%. Deze soort is een genot voor de rokers die van rijke dikke rook houden die makkelijk naar binnen gaat. Het is een goeie soort om overdag te roken; vrolijk en energiek wordt je ervan, en het geeft je goede moed om nieuwe stappen te zetten.

fruit spirit royal queen seedsFRUIT SPIRIT

Fruit Spirit bestaat voor 60% uit sativa en het wordt geteeld door Royal Queen Seeds waarbij ze Blueberry en White Widow mixen. De aroma’s van Fruit Spirit zijn behoorlijk complex; het smaakt een beetje naar hout, peper en heeft ook een blauwe bessen smaak hier en daar. Van deze soort wordt je praterig en creatief en het creëert een goeie sfeer als je met vrienden bent of nieuwe mensen gaat ontmoeten.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.