Cannabis planten zijn er in een heleboel verschillende soorten, smaken en geuren, in zowel kwaliteit als kwantiteit. Elke cannabis-soort heeft zijn eigen unieke palet aan smaken en geuren. Deze unieke en bepalende karakteristieken worden bereikt door een bedachtzame manier van telen. Als je precies de juiste aroma's wilt creëren kan dat een tijdrovende klus zijn.

Er zijn snellere, kunstmatige manieren waarop smaak en geur wordt gegeven aan cannabis, dit kan zowel voor als na het oogsten gebeuren. De meeste telers zouden dit kunnen doen maar de cannabis die hier uit voort komt zal waarschijnlijk de liefhebbers niet kunnen bekoren. Daarnaast is men er van overtuigd dat de mogelijke voordelen die je bij de natuurlijke geuren en smaken normaal gesproken hebt, bij kunstmatig behandelde planten niet aanwezig zijn.

TERPENEN EN TERPENOIDEN

De cannabis-plant bestaat uit een grote reeks onderdelen.

De onderdeeltjes die verantwoordelijk zijn voor de geur heten terpenen en terpenoïden. Terpenen komen voor in vele soorten en behoren tot de koolwaterstoffen. Terpenoïden zijn daar weer vanaf geleid en ontstaan door oxidatie. De meeste terpenen zijn behoorlijk intens, dat is waarom zelfs bij kamertemperatuur cannabis zo sterk kan ruiken.

Aangezien terpenoïden geoxideerde terpenen zijn zal het drogen en uitharden van de cannabis de terpenoïde-samenstelling doen veranderen en zal daarmee ook sterke invloed hebben op de uiteindelijke smaak en geur. Het niet zorgvuldig drogen en uitharden is de belangrijkste reden waarom verschillende toppen van dezelfde plant anders kunnen smaken.

Studies hebben aangetoond dat terpenen en terpenoïden een kalmerend effect hebben[1]. Er wordt gespeculeerd over het feit dat deze terpenoïden angstaanvallen die veroorzaakt worden door THC, kunnen onderdrukken. Het is goed om te vermelden dat men er vanuit gaat dat de high een synergetisch effect is van cannabinoïden, terpenen, terpenoïden en de unieke biochemische werking van het lichaam van de gebruiker; dit alles wordt ook wel het entourage effect[2] genoemd.

CANNABIS MET FRUITGEUR

Sommige cannabis soorten hebben een geur die heel sterk doet denken aan fruit. De meeste mensen houden van deze fruitige geuren, en in de meeste gevallen maakt dit het roken nog plezieriger. Soorten die de fruitgeur hebben geven meestal een high die opbeurend is en waar je vrolijk van wordt; de door de THC veroorzaakte angstaanvallen zijn bij deze soorten nauwelijks een probleem, en soms word je lichaam er zelfs zo ontspannen van dat met spreekt van het zogenaamde "coach lock" effect.

De meest dominante terpenen in de terpeen-samenstelling van naar fruit smakende en ruikende cannabis zijn myrceen en limoneen.

MYRCEEN

Myrcene Cannabis Terpene

Myrceen is een terpeen die voorkomt in heel veel soorten mango; en het komt ook voor in cannabis. Men denkt dat myrceen ervoor zorgt dat de cannabinoïde wordt opgenomen in de hersenen, daardoor wordt de high versterkt en is ie langer van duur.

Het is aangetoond dat mycreen ontstekingsremmend kan werken, en daarnaast ook spier-ontspannend en kalmerend werkt wanneer er een hoge dosis[3] wordt gebruikt. Cannabis-soorten met een hoge dosis mycreen geven in de meeste gevallen een sterke lichaamsontspanning.

LIMONEEN

Limonene-Terpene

Limoneen is een terpeen die wordt geassocieerd met citrusvruchten. Van de naar citrus smakende cannabis is bekend dat ie de meest vrolijke en blije high geeft terwijl het ook nog steeds redelijk spier-ontspannend werkt. Limoneen wordt ingezet voor een hoop doeleinden; de meest voorkomende is gewichtsverlies en ook wordt het gebruikt als behandeling voor een betere huid. Limoneen is ook getest en bleek te helpen tegen angstaanvallen[4] en depressie[5]; en het blijkt ook een sterke ontstekingsremmende[6] werking te hebben.

Behalve mycreen en limoneen zijn er nog een hoop andere terpenen te vinden in de cannabis die een fruitgeur heeft. Sommigen van deze zijn undecanal, methyl-2-methylvaleratem, geraniol, valeraldehyde, terpineol-4-ol, β-Ionone and β-Ionol.

TOP 5 SOORTEN MET FRUITSMAAK

Voor iedereen die houdt van fruitgeur en fruitsmaak hebben wij een top 5 samengesteld van de beste soorten met fruitsmaak. De cannabinoïde en terpeen profielen van deze soorten garanderen high's van wereldklasse. Neem je fruit, het is gezond.

PINEAPPLE KUSH

Pineapple Kush komt van Ed Rosental's Super Bud (ERSB). Deze deze mix vindt zijn oorsprong in verschillende tropische sativa’s van over de hele wereld. Generaties telen heeft gezorgd voor een soort die zeer duidelijke smaken heeft; zoete ananas en tropische smaken overheersen in het smaken-palet. De high die je ervan krijgt is euforisch en blij, ideaal als je op de bank wilt hangen met je vrienden en een avondje wilt lachen.

Pineapple Kush

Pineapple Kush

Genetic background Pineapple x O.G. Kush
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 70 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 20% Sativa, 80% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 120 - 180 cm
Harvest time Late September
Effect Relaxing and full of flavour

Buy Pineapple Kush

SOMANGO XL

Somango XL is een mix van de telers van Soma Seeds; het bestaat uit 75% indica. Somano stamt af van de Jack Herer, Super Skunk en Big Skunk Korean. Z’n naam heeft deze soort te danken aan de mango-smaak die het heeft, die hier en daar versterkt wordt door bloemige geuren. Ondanks het feit dat het voor het grootste gedeelte bestaat uit indica, blijf je van de high die je ervan krijgt redelijk met je voeten op de grond. Somango geeft het creatieve brein rust waardoor je gefocust kunt genieten van een productieve sessie.

Somango XL

Somango XL Royal Queen Seeds

Genetic background Somango x Critical 47
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 25% Sativa, 75% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 120 - 200 cm
Harvest time Late September
Effect Stoned and powerful

Buy Somango XL

HAZE BERRY

Have Berry is een mix tussen Super Silver Haze en Blueberry; bestaat voor 80% uit sativa en heeft een zoete bessensmaak. Deze soort is zeer krachtig en heeft meestal meer dan 20% THC. De high van Haze Berry begint zeer euforisch en is ideaal voor de creatievelingen onder ons. Later glijd de high langzaam af naar een gevoel van complete ontspanning.

Haze Berry

Haze Berry Feminized

Genetic background Blueberry x Shining Silver Haze
Yield indoor 525 - 575 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 9 - 11 weeks
THC strength THC: 20% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 80% Sativa, 20% Indica
Yield outdoor 600 - 650 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 180 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely stoned long-lasting and body relaxing

Buy Haze Berry

LEMON SHINING SILVER HAZE

Lemon Shining Silver Haze is een sativa met sterke citrus aroma’s. Het is een high met THC die schommelt tussen 15-20%. Deze soort is een genot voor de rokers die van rijke dikke rook houden die makkelijk naar binnen gaat. Het is een goeie soort om overdag te roken; vrolijk en energiek wordt je ervan, en het geeft je goede moed om nieuwe stappen te zetten.

Lemon Shining Silver Haze

LEMON SHINING SILVER HAZE

Genetic background Lemon Skunk x Amnesia Haze
Yield indoor 425 - 475 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 21% (aprox.) / CBD: Low
Blend 75% Sativa, 25% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 450 - 500 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 170 cm
Harvest time Middle of October
Effect A combination of stoned + high

Buy Lemon Shining Silver Haze

FRUIT SPIRIT

Fruit Spirit bestaat voor 60% uit sativa en het wordt geteeld door Royal Queen Seeds waarbij ze Blueberry en White Widow mixen. De aroma’s van Fruit Spirit zijn behoorlijk complex; het smaakt een beetje naar hout, peper en heeft ook een blauwe bessen smaak hier en daar. Van deze soort wordt je praterig en creatief en het creëert een goeie sfeer als je met vrienden bent of nieuwe mensen gaat ontmoeten.

Fruit Spirit

Fruit Spirit Royal Queen Seeds

Genetic background Blueberry x White Widow
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 60% Sativa, 40% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 220 cm
Harvest time Early October
Effect High (sweet taste)

Buy Fruit Spirit

External Resources:
  1. The Therapeutic Benefits of Essential Oils http://cdn.intechopen.com
  2. Taming THC: potential cannabis synergy and phytocannabinoid-terpenoid entourage effects http://www.ncbi.nlm.nih.gov
  3. Central effects of citral, myrcene and limonene, constituents of essential oil chemotypes from Lippia alba (Mill.) n.e. Brown. - PubMed - NCBI http://www.ncbi.nlm.nih.gov
  4. Evaluation of acute toxicity of a natural compound (+)-limonene epoxide and its anxiolytic-like action. - PubMed - NCBI http://www.ncbi.nlm.nih.gov
  5. Effects of Citrus Fragrance on Immune Function and Depressive States - Abstract - Neuroimmunomodulation 1995, Vol. 2, No. 3 - Karger Publishers http://www.karger.com
  6. Anti-inflammatory effects of limonene from yuzu (Citrus junos Tanaka) essential oil on eosinophils. - PubMed - NCBI http://www.ncbi.nlm.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.