USA DAYS — Haast je om 50% te besparen Bespaar Nu 

By Luke Sholl

Cannabis en psilocybine paddenstoelen veroorzaken beide euforische, geestverruimende effecten. Ze zijn zo geliefd, omdat het substanties zijn die in de vrije natuur voorkomen. Een stuk minder vervuild en natuurlijker dus dan synthetische alternatieven. Omdat ze zo met elkaar verweven zijn, hebben sommigen er geen problemen mee ze in combinatie te gebruiken. Daar is helemaal niks mis mee. Weet echter wel wat je doet en wat je te wachten staat.

Het combinatiegebruik van wiet en paddo's is soms heel plezierig. De effecten van de wiet zijn in staat die van psilocybine te wijzigen en aldus de ervaring voor de gebruiker te veraangenamen. Daarbij zijn de cannabisvariëteit, de kracht en het moment waarop je het gebruikt allemaal van invloed op de trip die je ervaart. Als je weet wat de effecten zijn en hoe je daarmee om zou moeten gaan, maak je de totaalervaring een stuk veiliger en aangenamer.

DE ROES VAN CANNABIS

Cannabis bevat ten minste 113 verschillende cannabinoïden, waaronder THC en CBD. Tetrahydrocannabinol (THC) is de werkzame cannabinoïde die verantwoordelijk is voor de psychoactieve eigenschappen van de plant. Cannabidiol (CBD) dempt echter bepaalde effecten van THC. Daarmee zijn die iets minder hevig.

Cannabis beschouwen we als "kalmeringsmiddel", vanwege de rustgevende en sedatieve effecten. De high die het genereert, is soms tegelijkertijd euforisch en sedatief. De heftigheid van de effecten zijn grotendeels afhankelijk van de verhouding tussen cannabinoïden van de plant. Een hoger CBD-gehalte en lager THC-gehalte resulteert bijvoorbeeld in een minder psychoactieve en sedatieve roes. De kalmerende effecten van cannabis stimuleren daarbij ontspanning. Dit gaat vaak gepaard met een verhoogde zintuiglijke waarneming en een verwrongen tijdsgevoel.

Cannabis heeft soms negatieve effecten op het functioneren op de korte termijn van de hersenen. Het heeft invloed op je motoriek, coördinatie en reflexen. Ook een droge mond en droge ogen zijn berucht. Met name bij kettingblowers. Bovendien voelen mensen, waarbij de cannabisroes uitgewerkt is, zich vaak vermoeid, leeggelopen en soezerig. Wees dus op je hoede voor deze effecten als je cannabis gebruikt.

 Magic Mushrooms en cannabis

DE BEWUSTZIJNSVERRUIMING VAN PADDO'S

Paddo's induceren een euforische en hallucinogene trip. De psychoactieve hoofdverbindingen zijn psilocybine en psilocine. Deze twee verbindingen zijn verantwoordelijk voor de heftige, geestverruimende effecten waar een trip vaak mee gepaard gaat.

Na inname zet je stofwisseling de psilocybine snel om in psilocine. De laatste beïnvloedt vervolgens de serotonine-receptoren in de hersenen, zodat een aantal ervan geactiveerd wordt. Psilocine verhoogt tevens indirect de dopaminespiegel in de basale ganglia. Het zijn deze reacties die primair verantwoordelijk zijn voor de intense euforische effecten na het consumeren van paddo's.

Psilocybine paddenstoelen beschouwen we als "stimuleringsmiddelen", vanwege de geestelijke en lichamelijke stimulering die ze genereren. Deze hallucinogene roes kent effecten als duizeligheid, vrolijkheid, tijdsverwringing, beelden met gesloten ogen en buitenlichamelijke ervaringen.

Verondersteld wordt dat paddo's werken door nieuwe verbindingen aan te leggen in de informatieverwerking van de hersenen. Deze nieuwe koppelingen hebben soms tot gevolg dat je tijdens de trip zeer intense emoties ervaart. Buitengewoon heftige trips worden ook wel vergeleken met diepzinnige geestelijke ervaringen. Doorgaans duurt een trip 3-6 uur, afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid. Maar dat voelt soms, vanwege de intense effecten, aan als veel langer.

Na het gebruik van paddo's ervaar je soms tijdens het trippen negatieve reacties. Ongeveer een derde van de paddo-gebruikers zegt tijdens de trip last te hebben van angsten of wanen. Intensere angstreacties lokken soms misselijkheid of acute paniekaanvallen uit. Een depressie, lethargie en desoriëntatie behoren ook tot de psychologische neveneffecten. De fysieke bijwerkingen van paddo's zijn onder meer: rusteloosheid, pupilverwijding, een verhoogde lichaamstemperatuur, koorts, rillingen en zweten.

Magische paddenstoelen

DE EFFECTEN VAN COMBINATIEGEBRUIK

Bij combinatiegebruik genereren cannabis en paddo's synergetische effecten. Veel gebruikers zeggen dat de combinatie met wiet hun trip intensiveert. Daarbij blijven ze aangenaam ontspannen.

Het mixen van paddo's en cannabis veroorzaakt soms een intense psychedelische high. Deze kenmerkt zich door abstracte en geestelijk stimulerende sensaties. De kalmerende effecten van cannabis vlakken de intredende paddotrip wel wat af. Daarmee blijf je rustiger in de lanceerfase van je trip. Daarbij zijn veel mensen van mening dat het gebruik van cannabis een intensere piekfase genereert. Bovendien blijf je rustiger als je weer op aarde belandt.

Zowel paddo's als cannabis zijn in staat een direct effect op dopamine te bewerkstelligen. Deze neurotransmitter noemen we ook wel het "beloningshormoon" of gelukshormoon". Dit effect leidt tijdens je trip soms tot gevoelens van motivatie en ambitie. Het is er echter ook verantwoordelijk voor dat de hersenen vervallen in zich herhalende of weifelende gedachtenpatronen. Door deze twee substanties tegelijkertijd te nemen, neemt de heftigheid van deze effecten aanzienlijk toe.

Vaste gebruikers van paddo's of cannabis vinden het combinatiegebruik soms een bijzonder prettige ervaring. Als je bekend bent met beide substanties is dat een groot voordeel. In dat geval zijn ze in combinatie in te zetten voor geestverruimende ontdekkingsreizen. Heb je echter nog nooit paddo's en cannabis gebruikt, dan raden we het combinatiegebruik ten zeerste af.

DE EFFECTEN REGULEREN

De effecten van cannabis op je paddotrip hangen grotendeels af van de cannabisstrain en de hoeveelheid die je gebruikt. THC-rijke sativa's staan bekend om de extra energie en positiviteit die ze tijdens een trip geven. Indica-variëteiten of CBD-rijke strains genereren wat meer kalmerende effecten. Daarmee ben je in staat angstgevoelens, kriebeligheid en zelfs misselijkheid te verminderen. Vanwege de samengestelde effecten die ze produceren, zijn gekruiste variëteiten ietwat onvoorspelbaar.

Het tijdstip om cannabis te consumeren, is doorslaggevend voor de effecten. Als je het tijdens de beginfase van je trip gebruikt, blijf je in het begin kalm. Gebruik je het in de eindfase, dan blijf je rustig als je weer op aarde terechtkomt. Consumptie tijdens het hoogtepunt van je trip versterkt soms de visuele effecten en gevoelens. Indien je het strategisch inzet, helpt cannabis je de fases van een paddotrip te reguleren die je vaak minder prettig vindt. Onthoud dat wiet met een laag THC-gehalte je trip niet zo sterk beïnvloedt als een beresterke cannabisvariëteit die uitpuilt van de cannabinoïden.

Het combinatiegebruik van paddo's en cannabis is soms een zeer aangename ervaring. Ga echter wel veilig en goed voorbereid te werk. Als je weet wat je te wachten staat en op welk moment, helpt dat je bij het verminderen van angstgevoelens, waardoor je een fantastische psychedelische ervaring beleeft.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.