Het gecombineerd gebruiken van een of meer verschillende soorten cannabis is in toenemende mate populair aan het worden als een manier om je high op je persoonlijke behoefte af te stemmen. Zo kun je een buitengewoon sterke strain hebben die je wat wilt afzwakken door het te mixen met een "mildere" soort. Op dezelfde wijze kun je sterkere toppen toevoegen om de effecten te versterken als je daar behoefte aan hebt. Bovendien is het ontdekken van de juiste combinatie cannabissoorten een fantastische manier om de perfecte hoeveelheden medicinale componenten van elke strain tot je te nemen.

Royal Highness, Royal Gorilla En Painkiller

IS DE HIGH BETER?

Veel mensen beamen dit volmondig, dus ja, de high is aanzienlijk beter. Daar zijn twee belangrijke oorzaken voor aan te wijzen. Het heeft namelijk alles te maken met cannabinoïden en terpenen en de manier waarop ze in wisselwerking staan als ze gecombineerd worden.

Cannabinoïden behoren tot een uitgebreide groep van chemische verbindingen (zoals THC en CBD) die uitgescheiden worden door de cannabisplanten. Ze verbinden zich met de cannabinoïde-receptoren in ons lichaam en hebben verschillende recreatieve en medicinale voordelen. Terpenen zijn de moleculen die cannabis haar geur en smaak geven, waar we allemaal zo van houden. En net als cannabinoïden hebben terpenen enkele therapeutische effecten.

Het consumeren van verschillende combinaties van deze verbindingen kan de effecten die ze teweegbrengen, veranderen. Zo kan het bijvoorbeeld de pijnstillende werking en medicinale eigenschappen verbeteren, maar ook meer diepgang aan je high toevoegen. Dit fenomeen noemt we ook wel het "entourage effect." Hierbij gaat men ervan uit dat wanneer je meerdere verbindingen uit de cannabisplant tegelijkertijd gebruikt het effect van elke verbinding versterkt wordt.

IS HET MOEILIJK DE JUISTE STRAINS TE COMBINEREN?

Als we het over de moeilijkheidsgraad van mixen en matchen hebben, hangt dat vooral af van wat jij er zelf mee zou willen bereiken. Rook je bijvoorbeeld bij voorkeur een gekruiste soort, maar heb je slechts zuivere indica en sativa soorten voorradig? Dan is het mixen van die twee tot een verhouding van 50:50 een vrij eenvoudige oplossing.

Als de aard van je gebruik echter medicinaal is, wordt het al wat lastiger om tot een juiste mix te komen om de symptomen waar je last van hebt te behandelen. Het mixen van gekruiste soorten kan ook een uitdaging zijn, want je dient dan precies te weten uit welke genetische kruisingen elke soort is opgebouwd.

Met een beetje oefening en onderzoek zou je er uiteindelijk achter kunnen komen welk mengsel het best voor je is.

Meng Cannabissoorten

WAT ZIJN POPULAIRE COMBINATIES?

1. Royal Domina en Medical Mass: wil je een goede mix die prettig is voor overdag? Probeer dan Royal Domina en Medical Mass maar eens. Royal Domina staat bekend om haar hoge THC-gehalte (ongeveer 20%). De CBD-rijke Medical Mass neutraliseert de high echter. Dit heeft als gevolg dat je je ontspannen, maar toch energiek voelt.

2. Sour Diesel en OG Kush: van deze twee strains kun je zeggen dat tegengestelde polen elkaar aantrekken. Sour Diesel is een actieve sativa en OG Kush is een kalmerende en potente indica dominante soort. Als de twee gecombineerd worden, zorgt dat ervoor dat de effecten van elke strain iets minder intens zijn. De verhouding hangt af van je keuze voor een meer actieve en energieke high, of voor een meer couch-lock gevoel.

3. Royal Cheese en Blueberry: dat mag een verrassing lijken, maar Cheese soorten laten zich prettig combineren met Blueberry strains met het oog op het produceren van een onvergetelijke smaak. Beide zijn extreem populaire kruisingen.

Nu heb je vast wel in de gaten waar we naartoe willen; mix twee strains die tegengestelde effecten hebben voor de beste resultaten. Zorg er ook voor dat je smaken kiest die elkaar aanvullen. Lemon strains en Blueberry soorten laten zich goed met bijna alles combineren. Er dient ook opgemerkt te worden dat het mixen van variëteiten niet altijd goed uitpakt. Soms is de high wat minder prettig, dus als je geen regelmatige gebruiker bent, kun je er het beste voor zorgen dat je geen afspraken hebt voordat je gaat experimenteren.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.