By Luke Sumpter

We hebben allemaal wel eens van die momenten waarop de verveling toeslaat.Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om dit onaangename gevoel kwijt te raken en sommigen kiezen dan voor wiet. Hier gaan we dieper in op de wetenschap achter verveling en presenteren we zes specifieke cannabis strains die mogelijk helpen tegen dit fenomeen.


Waarom je verveeld raakt: een vlugge blik op de wetenschap

Verveling is een gevoel dat iedereen wel eens ervaart. Sommigen hebben er meer last van dan anderen en daar zijn verschillende redenen voor. Denk bijvoorbeeld aan genetische factoren die je neurologische toestand beïnvloeden, maar ook omgevingsfactoren zoals je baan en toegang tot externe stimulatie. Net als gevoelens van angst, blijdschap, geluk en schuld, ervaren we ook verveling. Dit kan voorkomen tijdens een saaie lezing, maar ook als je in een file of lange rij staat. Maar wat is verveling precies? Waarom krijg je dit gevoel?

Cannabis strains for boredom

Onze hersenen hebben prikkels van de buitenwereld nodig om zich te ontwikkelen. Zo hielden onze voorouders zich bezig met jagen, verzamelen, werken op het land en bouwen. Ze waren dus constant bezig en moesten daarbij niet alleen hun spieren, maar ook hun hersenen gebruiken. In onze moderne wereld besteden we veel tijd in een kunstmatige omgeving; denk aan een kantoor, overvolle treincoupé of een lange wachtrij. Op dat soort momenten kunnen de hersenen tijdelijk te weinig stimulatie ervaren.

James Danckert, professor cognitieve neurowetenschappen aan de universiteit van Waterloo in Ontario, Canada, omschrijft verveling[1] als een "bijzonder onbevredigende toestand", die verschilt van apathie en depressie in de zin dat mensen gemotiveerder zijn om dit gevoel kwijt te raken. Sommigen hebben aanleg om veel sneller verveeld te zijn dan anderen. In 2012 verscheen een paper[2] waarin werd gekeken naar de psychologische factoren die bijdragen aan een gevoel van verveling. Daaruit komt naar voren dat het vooral samenhangt met concentratieproblemen, bijvoorbeeld ADHD.

Hoewel een verveeld gevoel natuurlijk niet leuk is, kleven er zeker voordelen aan. Uit onderzoek blijkt dat verveling creativiteit kan bevorderen[3].

Het lijkt alsof het onaangename gevoel al een signaal is voor de hersenen om creatieve oplossingen te zoeken om het te verdrijven, zodat ze bij genoeg prikkels weer optimaal gaan presteren. Maar ondanks dit mogelijke voordeel, is verveling nogal... vervelend. Dus wat kun je ertegen doen? Meer zinvolle taken doen, lijkt in elk geval te helpen. Daarnaast kan het effectief zijn om minder interessante taken met een nieuwe, meer optimistische houding aan te pakken. Maar er is nog een alternatief: wiet roken. Lees verder en ontdek in hoeverre cannabisgebruik kan helpen als je weer eens met je ziel onder je arm loopt.

Hoe kan wiet verveling tegengaan?

Is wiet echt de oplossing voor die verveelde momenten? Nou, een wondermiddel zullen we het niet noemen, maar wiet lijkt sommige mensen te helpen om momenten van onvrede te overwinnen. De wietplant lijkt verveling op verschillende manieren te kunnen verdrijven, en ze hebben allemaal te maken met de fytochemische stoffen in de toppen.

De meeste soorten wiet produceren een flinke dosis THC, het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van wiet. Deze molecule is verantwoordelijk voor de cannabis high, omdat het een acute toename van dopamine[4] in de hersenen veroorzaakt. Dopamine is een 'feel good' stof die eigenlijk het tegenoverstelde van verveling creëert: het zorgt voor gevoelens van genot, stimulatie en motivatie.

Maar niet alleen THC is verantwoordelijk voor de impact van cannabis. De plant produceert namelijk ook talloze aromatische stoffen die we terpenen noemen. Deze moleculen zorgen voor de smaak en het aroma van een soort. Daarnaast dragen ze via het entourage effect op een synergetische wijze bij aan de werking van THC, waarmee ze het specifieke psychoactieve effect van elke soort beïnvloeden. Wetenschappers hebben tientallen jaren onderzoek naar deze vluchtige stoffen gedaan en uit de eerste bevindingen blijkt dat deze moleculen in staat zijn om mentale processen te beïnvloeden, waarbij ze je gevoel en gemoedstoestand op een positieve manier veranderen.

Dus wanneer je je weer eens verveelt en jezelf uit een eentonige situatie wilt bevrijden, geeft het roken van een joint je misschien wel precies de motivatie die je nodig hebt. Zo kun je toch dat spreadsheet afmaken, aan die vervelende opdracht beginnen of je belastingaangifte doen. Maar welke soorten zijn nou het meest effectief? Laten we snel kijken!

De 6 beste soorten wiet tegen de verveling

Wil je de verveling even de baas zijn? Dan hebben we enkele geweldige soorten wiet voor je. Met onderstaande opties geniet je van vermakelijke effecten die je in no time weer motiveren en op gang helpen.

1. Hyperion F1

Dankzij een stimulerende, inspirerende high maakt Hyperion F1 snel korte metten met verveling. Bovendien zullen deze snelle planten hun levenscyclus in slechts 80–85 dagen afronden. Zaai de wietzaadjes direct in potten van 11 liter en ze steken twee dagen later hun kopje al op. Tegen het eind van de eerste week zijn deze krachtig groeiende wietplanten zo'n 10 cm hoog en hebben ze enkele sets met echte bladeren. Nog eens twee weken later zijn ze ongeveer 50 cm en zie je de bloei op gang komen.

Hyperion F1

Tijdens de eerste week van de bloei kun je wat stretching waarnemen bij Hyperion F1. De planten bereiken dan een hoogte van 90 cm. Gebruik vanaf dat moment voeding met meer kalium en fosfor om de ontwikkeling van toppen te bevorderen. Indien nodig kun je wat ontbladeren, zodat alle toppen genoeg licht krijgen. Spoel de planten 1–2 weken voordat je ze oogst en bewonder de prachtige toppen, waar de hars werkelijk van af druipt. De volledige bloei duurt ongeveer 50-55 dagen. Zet alvast genoeg voorraadpotten klaar om alle toppen in te curen.

Hyperion F1 heeft een enorm hoog THC percentage. Dit is vast genoeg om mentale lusteloosheid te verbannen en je in een aangename staat van tevredenheid te brengen. Bij elke trek ervaar je een gevoel van motivatie en opgetogenheid, terwijl je smaakpapillen worden betoverd door de heerlijke, aardse smaak.

Hyperion F1
23_genetic background_1 Amnesia x Lemon x Sin Tra Bajo Automatic
25_flowering time_1 50 - 55 days
29_THC_1 THC: Zeer veel
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Motiverend, Slaperig, Vrolijk
110_harvest 80 - 85 dagen na ontkieming

Koop Hyperion F1

2. Trainwreck Auto

Om verveling te doorbreken, kun je ook voor Trainwreck Auto kiezen. Kiem de zaden direct in hun definitieve potten om de stress van het verplanten te vermijden. Houd de zaailingen de eerste week binnen onder een krachtige groeilamp en voor je het weet, zijn ze al 10 cm groot. Ben je van plan om buiten te kweken? Dan kun je de planten buiten op een zonnige plaats zetten zodra er geen risico op vorst meer is. Om de bladgroei te stimuleren, raden we aan vloeibaar zeewier en visemulsie te geven. Dien daarnaast regelmatig bladvoeding en compostthee toe om plagen en ziektes te voorkomen. Wanneer de bloei aanbreekt, zijn de planten tussen de 80–100 cm.

Trianwreck Auto

Tijdens de bloei kunnen Trainwreck Auto planten wel 130 tot 160 cm hoog worden. Gelukkig ontwikkelen ze ook een open bladerdak, wat de verzorging makkelijker maakt. De planten produceren een grote hoofdtop, omringd door lange, secundaire takken met een overvloed aan toppen. Begin tijdens week 8 met spoelen en bereid je voor op de oogst. Reken op maximaal 500 g/m² als je binnen kweekt, tegen 175 g/plant in de buitenlucht.

Trainwreck Auto bevat 19% THC en verkwikkende terpenen. Deze combi stimuleert de geest en wakkert creativiteit aan. Daarmee is deze soort geweldig om te roken als je je overdag verveelt. Een smaak van snoep, aarde, peper en dennen maakt de ervaring helemaal onweerstaanbaar.

Trainwreck Auto
23_genetic background_1 Trainwreck x Big Skunk Auto
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 130 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 80% Indica 15% Ruderalis 5%
34_yield outdoor_1 90 - 175g/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 160 cm
27_harvest period_1 12 - 13 after sprouting
22_Effect_1 Helder, Motiverend, Stimulerend

Koop Trainwreck Auto

3. Pink Runtz

Met een enorm THC-gehalte en mierzoete terpenen is Pink Runtz absoluut een van de beste cannabis strains voor het bestrijden van verveling. Laat de zaden 12 uur in een glas met water op kamertemperatuur weken en plaats ze daarna in een zaaitray. Zodra de eerste scheuten boven de grond komen, zet je er een sterke groeilamp boven. Wanneer de bladeren buiten de kiempot groeien, kun je de zaailingen naar hun uiteindelijke teeltomgeving verplanten. Tegen week 3 van het vegetatieve stadium zijn de planten ongeveer 30 cm hoog. Mocht je je planten onopvallend willen kweken, kun je nu trainingstechnieken toepassen. Aan het eind van de vegetatieve groei zijn je planten zo'n 35 cm hoog; ongetrainde planten kunnen tussen de 120–140 cm worden.

Na de voorbloei ontwikkelt Pink Runtz snel compacte toppen met een enorme hoeveelheid trichomen. Omdat er wat stretching plaatsvindt, ontwikkelen de planten lange stengelleden en kunnen ze uiteindelijk binnen een hoogte van wel 150 cm bereiken; buiten ongeveer 180 cm. Bij een hoge luchtvochtigheid doe je er verstandig aan om het bladerdak uit te dunnen om de kans op schimmel te beperken. Kweek je op een droge plaats? Dan is het belangrijk dat je de planten genoeg water geeft voor een optimale groei. De volledige bloei duurt ongeveer 8-9 weken. Begin twee weken voor de oogst met spoelen en oogst tot 475 g/m² binnen, of 450–500 g/plant als je buiten kweekt. Knip de toppen nat, laat ze drogen en stop ze daarna in je voorraadpotten voor de curing; zo krijgen ze de beste smaak.

Pink Runtz is een nakomeling van Gelato, Zkittlez en Pink Panties en daarmee goed voor een indrukwekkende hoeveelheid THC, namelijk 26%. Daarnaast bevat ze een lading stimulerende terpenen met een heerlijke ananassmaak. Nu snap je vast dat dit heerlijke wiet is die nooit verveelt!

Pink Runtz
23_genetic background_1 Gelato x Zkittlez x Pink Panties
33_Yield indoors_1 425 - 475 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 150 cm
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 26%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 450 - 500 gr/plant
32_plant height outdoors_1 140-180 cm
27_harvest period_1 Half Oktober
22_Effect_1 Langdurig, Stimulerend, Vrolijk

Koop Pink Runtz

4. NYC Sour D Auto

NYC Sour D Auto is het resultaat van een samenwerking tussen Royal Queen Seeds en Tyson 2.0. Deze voortreffelijke wiet zal je al na enkele trekken inspireren en vermaken. De soort groeit goed als je direct in potten met een inhoud van 11 liter plant. Zaai de zaden in een medium verrijkt met mycorrhizaschimmels en rhizobacteriën, en houd ze goed vochtig. Bij een temperatuur van 25°C of hoger zijn de kiemen al na enkele dagen zichtbaar. Probeer deze temperatuur te handhaven en zorg voor voldoende verlichting, dan zijn ze aan het eind van de tweede groeiweek tussen de 10–15 cm hoog. Twee weken later zijn je planten al 80–100 cm groot en zie je de eerste tekenen van de bloei in de knopen.

Een heerlijk aroma van citrus en diesel vult je kweekruimte terwijl de toppen zich ontwikkelen. Geef ook genoeg voeding; denk aan wormenthee, vloeibaar zeewier, visemulsie en bloeivoeding om jezelf te verzekeren van een overvloedige oogst van de beste kwaliteit. Naarmate de grote, brede toppen van NYC Sour Auto rijpen, ontwikkelen ze enorme clusters met een hoop stampers en weinig suikerblaadjes. Maak je borst nat voor een opbrengst van respectievelijk 400–500 g/m² binnen en 140–180 g/plant buiten na een groeiproces van 11–13 weken.

De ouders van NYC Sour D Auto zijn NY Diesel en Sour Diesel Auto. Daarmee wekt de wiet gegarandeerd een mentaal stimulerend effect op, waardoor je vergeet dat je je überhaupt verveelde. Geniet van een motiverende stone met euforische gevoelens, verrijkt met de lekkere smaak van limoen en diesel.

NYC Sour D Auto
23_genetic background_1 NY Diesel x Sour Diesel Auto
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 70 - 110 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 21%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 25% Ruderalis 5%
34_yield outdoor_1 140 - 180 gr/plant
32_plant height outdoors_1 120 - 150 cm
27_harvest period_1 11-13 Weeks after harvest
22_Effect_1 Euforisch, Fysiek Ontspannend, Motiverend

Koop NYC Sour D Auto

5. Sundae Driver

Begin met het kiemen van de zaden van Sundae Driver tussen vellen natte keukenrol en plaats ze voorzichtig in zaaitrays zodra de penwortel 2 tot 3 cm lang is. Verplaats de zaailingen naar hun uiteindelijke locatie wanneer de bladeren buiten de kiempot groeien. Buiten kun je de planten het beste op een plek met veel zon zetten. Als ze nog jong zijn, is het verstandig ze met gaas tegen ongedierte, vogels en kleine zoogdieren te beschermen. Aan het eind van de derde week van de groei zijn de planten ongeveer 20–30 cm groot. Om compacte planten te behouden, kun je op dat moment training toepassen. Zodra het aantal daglichturen afneemt, gaan de planten in bloei.

Zonder enige vorm van training bereiken Sundae Driver planten tijdens de bloei een hoogte van 170 cm. De bloei duurt in totaal 9–11 weken, wat op de meeste plaatsen geen probleem is. Mocht je in een kouder gebied wonen, adviseren we om de planten aan het einde van het seizoen in een tuinkas of binnen te zetten. Nog een tip: Spoel de planten de laatste drie weken van de bloeifase en zie hoe de toppen een prachtige paarse kleur ontwikkelen. Uiteindelijk kun je begin oktober tot wel 500 g/plant oogsten.

Om deze geweldige soort te creëren, kruisten onze breeders Fruity Pebbles OG en Grape Pie. Een THC percentage van 23% wekt een extatische high op, waarmee je lamlendige gevoel spontaan verdwijnt. Naast dit heerlijke effect geniet je ook van de smaken van bosbessen, aarde, fruit en vanille.

Sundae Driver
23_genetic background_1 Fruity Pebbles OG x Grape Pie
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 – 140 cm
25_flowering time_1 9 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 23%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 450 - 500 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 170 cm
27_harvest period_1 Begin Oktober
22_Effect_1 Euforisch, Gebalanceerd, Motiverend

Koop Sundae Driver

6. Dance World

Verveling tegengaan, lukt heel goed met Dance World! Deze soort is wel heel bijzonder, want ze produceert gelijke hoeveelheden THC en CBD. Start de zaden direct in kweekpotten van 11 liter en 2 à 3 dagen later verschijnen er al kleine scheuten. Deze fotoperiode soort gedijt het beste in een warme omgeving, dus houd de jonge planten binnen tot de vorst voorbij is en maak indien mogelijk gebruik van een polytunnel of tuinkas. Aan het eind van de vegetatieve fase hebben je planten een hoogte van ongeveer 50–60 cm bereikt.

Dance World

Nadat de bloei is begonnen, heeft Dance World zo'n 9 tot 11 weken nodig om haar toppen te rijpen. Zorg ervoor dat de planten goed gevoed blijven met voldoende fosfor en kalium, en snoei regelmatig overtollige bladeren weg als je in een vochtige omgeving kweekt. Uiteindelijk worden de planten maximaal 120 cm hoog en kunnen ze tussen de 400–450 g/plant opleveren.

Dance World is de nakomeling van Dancehall 20 en Juanita la Lagrimosa, en bevat gelijke hoeveelheden THC en CBD, zo'n 12%. Vanwege deze perfecte balans tussen beide cannabinoïden ervaar je een opgewekt, creatief en helder effect dat je gedurende de dag uitstekend helpt om saaie taken net wat leuker te maken.

Dance World
23_genetic background_1 Dancehall 20 x Juanita la Lagrímosa
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 12%
28_Type Blend_1 Sativa 75% Indica 25%
34_yield outdoor_1 400 - 450 gr/plant
32_plant height outdoors_1 80 - 120 cm
27_harvest period_1 Begin Oktober
22_Effect_1 Creatief, Motiverend

Koop Dance World

Verveling is verleden tijd met deze verrukkelijke wiet

Laat je leven niet overheersen door eentonigheid, maar zoek nieuwe manieren om je dagelijks leven te verrijken. Voor sommigen komt wiet daarbij goed van pas. Als dit ook voor jou geldt, helpen de bovenstaande soorten je op de best mogelijke manier om inspiratie op te doen en de verveling te verdrijven!

External Resources:
  1. The Science of Boredom | Live Science https://www.livescience.com
  2. The Unengaged Mind: Defining Boredom in Terms of Attention - PubMed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
  3. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10400419.2014.901073
  4. How does marijuana produce its effects? | National Institute on Drug Abuse (NIDA) https://nida.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.