By Miguel Ordoñez


Veel mensen vinden de winter een geweldige tijd. De activiteiten blijven vaak beperkt tot binnenshuis, maar dat betekent niet dat je geen plezier kunt beleven. En als je een stoner bent, zijn er ook zeker dingen die je kunt doen terwijl je onder invloed van je favoriete kruid bent!

Heb je echt geen ideeën meer? In dat geval hebben we niet één, niet vijf, maar wel tien activiteiten voor je om eens te proberen. Sommige daarvan hebben een kerstthema, maar ook als je geen kerst viert, zijn er nog genoeg andere opties.

Dus hier zijn ze: tien winteractiviteiten die perfect zijn voor elke fan van wiet. En bewaar deze pagina gerust voor later!

10 winteractiviteiten om high te proberen

Deze activiteiten zijn sowieso vermakelijk, ook zonder het roken van je favoriete soort. Maar uiteraard wordt alles een stuk leuker met een geestverruimend randje.

1. Word high tijdens het bakken

Je zit toch vooral binnen, zeker op de echt koude dagen. Dus waarom ga je niet iets bakken?

Met dank aan YouTube kan zelfs de meest onervaren bakker overheerlijke brownies bakken. Je leert hiermee vaak ook een paar handige trucs, zodat het net lijkt alsof je precies weet wat je doet.

Maar als je het nog wat leuker wilt maken, neem dan een paar trekjes van een joint. Zo raak je precies genoeg onder invloed om wat losser en creatiever te worden tijdens dit soms wat moeizame proces.

Is dit de eerste keer dat je gaat bakken? In dat geval kun je de wiet misschien toch beter laten liggen. Het zou tenslotte zonde zijn als je de cruciale fout maakt het zout met de suiker te verwisselen!

Wil je als beginnende bakker graag toch een beetje high zijn? Doe jezelf dan een plezier en gebruik kleinere hoeveelheden. En ga, indien mogelijk, voor een soort waar je niet futloos van wordt.

10 winteractiviteiten om high te proberen

2. Maak een sneeuwbong

Waarschijnlijk lees je dit en denk je: een sneeuwbong? Bestaat dat? Jazeker, lieve lezer, een sneeuwbong bestaat echt. Probeer er zelf maar eens eentje te maken!

Bekijk deze video als je het nog steeds niet kunt bevatten. Zoals je ziet, is het een complex bouwwerk waar een hoop creativiteit en geduld voor nodig is.

Uiteraard moet je wel rekening houden met de uitdagingen die hierbij komen kijken. Zo moet je jezelf goed warm houden terwijl je de elementen trotseert. Het is ook behoorlijk wat werk en je kunt maar beter je borst natmaken voor een goede workout.

Maar als je het voor elkaar krijgt, ben je echt een doorgewinterde stoner. Je verdient dan absoluut de waardering van anderen en mag jezelf zeker een schouderklopje geven voor het knappe werk dat je hebt geleverd!

10 winteractiviteiten om high te proberen

3. Neem dabs tijdens het kijken van je favoriete kerstfilms

Zelfs als je geen kerst viert, is de kans groot dat je een favoriete kerstfilm hebt.

Wellicht is het bij jou thuis wel een traditie om naar Kevin McCallisters capriolen in de Home Alone-films te kijken. Of misschien ben je gecharmeerd van John McClanes heldendaden in de eerste Die Hard-film. Of ben je meer een fan van klassieke films en kijk je graag de originele Grinch-film?

Wat je voorkeur ook heeft, je kunt de ervaring een hoop verbeteren door er een dab rig bij te halen. Voor de onwetenden onder ons, dabbing is een vorm van wietgebruik waarbij je een kleine hoeveelheid wietextract verdampt met een bongachtige 'dab rig', zodat je een supersterke trek kunt nemen.

Als je dat nog eens moet lezen om het te begrijpen, geen probleem. Dabbing is zeker niet voor iedereen weggelegd. In dat geval kun je altijd nog voor wietpopcorn gaan. Durf je het wel aan om te dabben? Bedenk dan bijvoorbeeld een spel op basis van je favoriete kerstfilm om de ervaring nog leuker te maken! Of houd gewoon een ouderwetse kerstfilmmarathon.

10 winteractiviteiten om high te proberen

4. Ga sterren kijken met een joint

Jazeker, sterrenkijken. Tenzij je snel verveeld raakt door het staren naar twinkelende lichtjes aan de nachtelijke hemel, biedt dit je waarschijnlijk veel plezier.

En wat is er nou niet leuk aan? Allereerst gaat er niets boven de stilte en rust die je in de buitenlucht ervaart. Als je het vaak druk hebt, heb je dit misschien al in geen eeuwen meer gedaan. En dan is het zeker een verfrissende ervaring.

Wanneer je een joint deelt tijdens het sterrenkijken, kunnen er nog meer memorabele momenten ontstaan. Het wordt bovendien super hilarisch wanneer je probeert om een groep sterren te raden. Kijk je naar de Andromedanevel? Of misschien naar de Melkweg? Of toch de Grote Beer?

Hoe dan ook, sterrenkijken met een joint is een leuke, mystieke en een meditatieve ervaring. Doe het bijvoorbeeld samen met een paar goede vrienden of je geliefde. Natuurlijk kun je er ook alleen van genieten.

Als je het nog mooier wilt maken, haal dan een telescoop in huis. Wie weet wekt dit wel meteen je interesse in astronomie!

10 winteractiviteiten om high te proberen

5. Geniet van cannabis-geïnfuseerde lekkernijen

Nu de wereld recreatieve wiet langzaam begint te omarmen, ontwikkelen ook steeds meer knappe koppen eetbare innovaties.

Edibles beperken zich niet langer tot alleen wietbrownies en koekjes. Tegenwoordig kun je kiezen uit veel meer, van gummies tot geïnfuseerde frisdrank. En wanneer je je eigen wietboter hebt gemaakt, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.

Laten we ons echter even beperken tot zoete lekkernijen, want die zijn altijd heerlijk. Alleen van koekjes bestaan er al veel verschillende soorten; van de klassieke chocoladekoekjes tot koekjes van havermout en pindakaas. Ook brownies zijn altijd goed, hoe luchtig je ze ook maakt. Maar ze worden nog beter als je er wiet aan toevoegt!

Ga dus aan de slag en geniet van je favoriete cannabis-geïnfuseerde zoetigheden. Let alleen wel op waar je ze bewaart. Per slot van rekening wil je niet dat je kinderen of anderen er per ongeluk van eten.

10 winteractiviteiten om high te proberen

6. Maak het gezellig voor de open haard met een bubbler

De winter is bij uitstek de tijd om de open haard af te stoffen en weer aan te steken. Wat is er nu gezelliger dan het knetterende geluid van het hout, terwijl je kijkt naar de vlammen die je warmhouden?

En als je een beetje hebt opgelet, weet je dat we je nu gaan vertellen dat je het met wat goede wiet nog leuker kunt maken. Ditmaal ligt de focus echter op de bubbler.

Maar misschien vraag je je af: wat is een bubbler? Dit is een hybride apparaat dat het midden houdt tussen een volwaardige bong en een standaard spoon pipe. Het levert in feite het beste van beide werelden.

Voor veel mensen is de draagbaarheid het grootste probleem met bongs. Dat is geen punt met een bubbler, aangezien deze een stuk kleiner is. Hiermee profiteer je dus van de waterfiltratie van een bong, terwijl je het apparaat ook in je tas of broekzak kunt meenemen. Bovendien is een bubbler discreter in gebruik. Je kunt hem dus op ieder moment tevoorschijn halen, zonder dat het opvalt, mits je het goed doet!

Maak het dus gezellig voor de open haard met een bubbler in de hand. Ultieme ontspanning, vooral na een lange dag werken.

10 winteractiviteiten om high te proberen

7. Vape tijdens je wandeling door winter wonderland

Wat de feestdagen zo geweldig maakt, is dat je de feestelijke stemming overal kunt zien en voelen. Maak maar eens een wandeling door de stad en laat je verwelkomen door de verlichte bomen, slingers, sneeuw en je favoriete kerstmuziek die je hart meteen verwarmt.

Als je geluk hebt, is je omgeving omgetoverd tot een klein winterwonderland. En wat is nu een betere manier om van dit hele tafereel te genieten dan met het magische kruid? Aangezien je ook andere mensen kunt tegenkomen, moet je misschien wel wat onopvallend te werk gaan.

Hoe je dat het beste kunt doen? Vapen is bijvoorbeeld een goede oplossing. Met een vaporizer kun je zoveel trekken nemen als je maar wilt en daarbij extra high worden, zonder dat mensen het doorhebben! Zelfs op een drukke avondmarkt of straat gaat dat zonder problemen.

Het is weliswaar zo dat wiet tegenwoordig veel meer geaccepteerd is, maar niet iedereen is er fan van. Bespaar jezelf dus onnodige conflicten en ga voor een vape pen. Je zult er geen spijt van krijgen.

10 winteractiviteiten om high te proberen

8. Word high in een jacuzzi

De beste manier om te ontsnappen aan de koude buitentemperatuur is door in een jacuzzi te springen. Dit is ook een goede optie als je een stressvolle dag achter de rug hebt.

Uiteraard raden we ook nu aan om je stemming nog meer te verbeteren met behulp van je favoriete soort wiet. Neem een trekje, ga lekker in het bad zitten en laat al je zorgen van je afglijden. Je kunt het met een glas (alcoholvrije) wijn en wat rustgevende jazz nog sfeervoller maken.

Maar een jacuzzi is een luxe die niet iedereen zich kan veroorloven. Alleen het onderhoud ervan is al een punt. Maar maak je niet druk. Als je er het geld voor hebt, kun je namelijk ook een paar uur een jacuzzi huren. Wat er tegenwoordig allemaal wel niet kan!

Wat high worden betreft, is het belangrijk dat je het beheersbaar houdt. Een jacuzzi kan gevaar opleveren als je niet voorzichtig bent. Het beste is om te zorgen dat je ontspant, zonder helemaal knockout te gaan.

10 winteractiviteiten om high te proberen

9. Houd het simpel met sneeuwballen en blunts

Waarschijnlijk verwacht je niet de woorden 'sneeuwballen' en 'blunts' in dezelfde titel te lezen. Maar als je er even over nadenkt, snap je dat de twee inderdaad een perfecte match kunnen zijn!

Sneeuwballen gooien met vrienden kan er behoorlijk fanatiek aan toegaan, afhankelijk van hoe het uitpakt. Een onschuldig duel met een familielid of vriend kan hoog oplopen. Toch wordt het al snel weer rustiger zodra de vermoeidheid toeslaat.

Loopt het uit op een regelrecht sneeuwballengevecht, waaraan de halve straat meedoet? Dan is het een ander verhaal. In dat geval kan een potje wel even duren. Daarbij kan het leuke, onschuldige vermaak in een totale oorlog uitmonden.

In dat geval komt de magie van wiet goed van pas. Laat iedereen een paar trekken nemen voor de strijd. Waarschijnlijk merk je dat alles daardoor anders verloopt. Er wordt meer gelachen en plezier gemaakt, wat nooit verkeerd is! Let wel op dat je niet te stoned wordt om mogelijke verwondingen te voorkomen, bijvoorbeeld door uit te glijden.

10 winteractiviteiten om high te proberen

10. Kweek de perfecte soort voor de winter

Voor het laatste, maar niet minder belangrijke punt op deze lijst heb je groene vingers nodig. Als je nog niet eerder je eigen soort hebt gekweekt, is dit het ideale moment om de sprong te wagen!

Niet alle soorten zijn gelijk. Sommige doen het bijvoorbeeld beter in warme klimaten, terwijl andere wietplanten juist beter in koudere omstandigheden gedijen. Je moet dus wel de goede soort voor de winter kiezen, die je in de barre kou gezelschap kan houden.

Er bestaan meerdere soorten voor koudere klimaten die je kunt kiezen. Hoewel deze beter bestand zijn tegen de kou dan veel andere soorten, kun je deze planten alsnog het beste binnen of in een kas kweken, tenzij je met milde winters te maken hebt.

10 winteractiviteiten om high te proberen

Geniet van al deze winteractiviteiten voor stoners

Zoals je ziet, zijn er genoeg stoner-vriendelijke activiteiten die je in de winter kunt doen. Hopelijk wordt het seizoen met deze suggesties wat aangenamer, zelfs als je een hekel aan koud weer hebt.

Fijne feestdagen!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.