By Luke Sumpter


Er zijn smakelijke soorten. Er zijn sterke soorten. Er zijn productieve soorten. En dan zijn er nog soorten als Royal Runtz, met al deze kenmerken. Maar hoe komt het dat deze strain zo veelzijdig is? Dit is geen genetisch geluk bij een ongeluk, want de breeders bij RQS hebben keihard gewerkt om deze ongelooflijke soort te veredelen. Hiervoor gebruikten ze misschien wel de meest gewilde ouderplanten van dit moment.

Daarmee trakteert Royal Runtz je op een overvloed aan terpenen, meer THC dan de meeste blowers kunnen behappen en een uitmuntende oogst na een korte bloei.

Laat ons je meer vertellen over deze strain, haar achtergrond, wat je bij het blowen kunt verwachten en hoe je deze wietplant met succes kweekt. Lees snel verder.

Genetische achtergrond: wat is Royal Runtz?

Als premium soort uit de VS, zal het je niet verbazen dat Royal Runtz van twee Amerikaanse krachtpatsers afstamt: Gelato en Zkittlez. Natuurlijk komen er talloze soorten uit de VS, maar er zijn maar weinig die internationaal zo beroemd zijn. Gelato werd bekend dankzij haar terpenenprofiel; deze strain stinkt, maar dan op een hele goede manier! Haar fruitige en zoete geuren maakten haar onmiddellijk populair en de hoge concentratie van het terpeen caryofylleen wekt een verzachtende en ontspannende high op.

De andere ouder is Zkittlez, een soort die verdacht veel doet denken aan het populaire snoepje (met een goede reden). Dit is een van de zoetste soorten op de markt en laat de smaakpapillen op je tong tintelen van genot. Maar dat is nog niet alles! Ook de 20% THC, 1% CBG en geweldige productiviteit maken haar een unieke favoriet.

Onze vaardige breeders lieten hun magische krachten op deze soorten los. Al snel identificeerden ze de beste exemplaren om deze verder te verfijnen tot wat later Royal Runtz zou worden. Deze spetterende nakomeling biedt zoete smaken, superveel THC (meer dan haar ouders) en opbrengsten waarmee je maandenlang zoet bent. Haar gebalanceerde genetische profiel, bestaande uit 50% sativa en 50% indica, maakt haar daarbij aantrekkelijk voor telers van alle niveaus. En de sterke high en dynamische smaken zullen twijfelaars meteen over de eindstreep trekken.

Royal Runtz Genetic History: What Is Runtz?

Royal Runtz
23_genetic background_1 Gelato x Zkittlez
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90-130 cm
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 400 - 450 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 180 cm
27_harvest period_1 Half Oktober
22_Effect_1 Euforisch, Stimulerend

Koop Royal Runtz

Smaak, aroma en effect van Royal Runtz: een eindeloze traktatie

Laten we eens beginnen met wat deze strain voor je neus doet. In de late bloei, kun je maar beter een goede afzuiginstallatie met een koolstoffilter in huis hebben. Deze toppen stralen namelijk talloze terpenen uit die de hele ruimte vullen met welriekende geuren die ergens tussen Skunk en snoep in zitten. De combinatie doet echter wonderen als je je voorraadpot opent voor een rooksessie met je vrienden!

Deze aromatische geuren gaan naadloos over in de smaak. Bij elke trek bespeur je vleugjes snoep, fruit en suiker. Vape deze wiet om echt te ervaren wat ze te bieden heeft.

Naast de smaak, behoort Royal Runtz tot de sterkste soorten in onze catalogus. Een THC-gehalte van 27% betekent dat de meeste blowers niet veel van deze wiet nodig hebben om high te worden. En dat houdt weer in dat je veel langer met je oogst kunt doen dan wanneer je een minder sterke wietplant teelt. De combinatie van levendige terpenen en veel THC resulteert ook in een snelwerkend effect. Reken daarbij op euforie en creatieve uitbarstingen, wat geleidelijk overgaat in een comfortabele, fysieke high en de munchies.

Royal Runtz kweken: grote oogsten van gemiddeld hoge planten

Maar hoe behaal je de beste resultaten als je Royal Runtz gaat telen? Als je kweekt in aarde, richt je dan op gunstige organismen. Wanneer je vanaf de start bijvoorbeeld mycorrhizaschimmels en rhizobacteriën toevoegt, creëer je meteen een florerende omgeving die de groei stimuleert en ziektes tegengaat. Als je buiten kweekt, kun je combinatieplanten in de buurt van je wietplanten neerzetten. Zo trek je gunstige insecten aan en houd je plagen op afstand.

Als je Royal Runtz binnen teelt, kun je planten van 90-130cm hoog verwachten. Is ruimte een probleem? Dan kun je toppen of LST toepassen om haar formaat wat te beperken. Zodra je je groeilampen overschakelt op de bloei, kun je 8-9 weken later ongeveer 500g/m² wiet oogsten.

Wanneer je je wietplanten liever buiten teelt, zul je iets grotere planten krijgen; reken op 160-180cm. Deze strain groeit daarbij prima in een pot, maar ook in de volle grond. Met een pot heb je echter de optie om je wietplant binnen te halen als er slecht weer voorspeld is. Royal Runtz presteert het beste in gebieden met een langer teeltseizoen. In Nederland is het daarom beter om in de vroege lente binnen alvast wat zaadjes op te kweken. Halverwege oktober kun je dan je voorraadpotten tevoorschijn halen, waarin je een oogst van 450g/plant kwijt kunt.

Royal Runtz Automatic

Niet alle telers kunnen met fotoperiode wietplanten uit de voeten. Sommigen kiezen daarom voor autoflowers; deze groeien vaak sneller, hebben vaak sterkere genen en bieden daarmee een gemakkelijkere ervaring. We hebben van veel van onze geliefde soorten autoflowering versies gemaakt en natuurlijk mocht Royal Runtz niet achterblijven. Daarom creëerden onze breeders Royal Runtz Automatic. Dit ware meesterwerk is ontstaan uit een kruising tussen de originele Royal Runtz en een productieve mannelijke ruderalis.

Royal Runtz Automatic slaat niet zo hard in als het origineel; veel blowers vinden het THC-gehalte van 19% veel beter te behappen.

Daarnaast trakteert ze je op ongelooflijke smaken en komt het terpenenprofiel overeen met dat van haar moeder. Deze strain is dankzij haar formaat ook beter te beheersen, waardoor ze ideaal is voor discrete projecten en guerrillakweek. Voor wat betreft de opbrengst, mag je binnen maximaal 450g/m² verwachten. Buiten oogst je ongeveer 70-100g/plant. Maar het beste komt nog, want je kunt je toppen tien weken na het kiemen al oogsten!

Royal Runtz Automatic

Royal Runtz Auto
23_genetic background_1 Royal Runtz x Ruderalis
33_Yield indoors_1 350 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60-120cm
25_flowering time_1 7 - 8 weken
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 50%, Indica 45%, Ruderalis 5%
34_yield outdoor_1 70 - 100 gr/plant
32_plant height outdoors_1 70 - 120 cm
27_harvest period_1 10-12 weken na ontkiemen
22_Effect_1 Langdurig, Stimulerend

Koop Royal Runtz Auto

Royal Runtz: een new school klassieker

Royal Runtz zag te laat het levenslicht om in het rijtje van klassiekers als Skunk, Haze en White Widow te passen. De genetische basis van deze strain bestond simpelweg nog niet. Maar deze THC-rijke krachtpatser met zoete terpenen heeft wel een enorme impact op de moderne wietcultuur gehad. Over tien jaar zullen blowers dan ook met een glimlach terugkijken op deze new school soort en haar alsnog met de titel 'klassieker' bestempelen. Als kracht, smaak en opbrengst alle drie belangrijk voor je zijn, dan zal deze veelzijdige strain aan al je behoeften voldoen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.