De Duitse federale administratieve rechtbank heeft zojuist een belangrijke beslissing gemaakt, want ze heeft het vonnis uitgesproken dat een patiënt zijn medicinale cannabis thuis mag kweken. Deze beslissing kan de sluizen openen, waardoor mensen in een soortgelijke situatie al snel volgen.

De patiënt in kwestie is de 52 jaar oude Michael F., die lijdt aan multiple sclerose, een aandoening waarvan bekend is deze kan worden verlicht met cannabis. Hij strijdt al sinds het jaar 2000 voor het recht om zijn eigen voorraad te kweken, ruim 16 jaar! In deze periode heeft hij te maken gehad met meerdere afwijzingen en zelfs een inval in zijn huis waarbij zijn voorraad in beslag werd genomen, hoewel hij later werd vrijgesproken en de politie zelfs gedwongen werd de in beslag genomen cannabis terug te geven.

Medicinale cannabis is verkrijgbaar in Duitsland voor patiënten die lijden aan bepaalde aandoeningen, mits ze bereid zijn hier zelf voor te betalen. Michael kon het echter niet opbrengen om €15/g neer te leggen voor zijn medicijnen. Hij nam het heft in eigen handen en kweekte zelf.

EEN STAP IN DE JUISTE RICHTING

Hoewel het nieuws dat Michael zijn eigen voorraad mag kweken en zijn aandoening kan behandelen zonder angst voor juridische gevolgen natuurlijk geweldig is, kleven er ook voordelen aan voor de rest van het Duitse volk, omdat de uitspraak een precedent schept. Iedereen in een soortgelijke situatie zou nu naar de rechtbank kunnen stappen om een vergelijkbare uitspraak te krijgen. Hoewel het waarschijnlijk een duur grapje is, ondermijnt het de huidige onrechtvaardige wetten. Als meer mensen het recht krijgen hun eigen voorraad te kweken, zal de druk op beleidsmakers toenemen om verandering door te voeren.

De uitspraak kwam van de hoogste rechtbank in Duitsland, wat betekent dat deze niet kan worden weerlegd en er kan ook niet tegen in beroep worden gegaan. Wellicht zien we binnenkort de muur van het verbod afbrokkelen en wordt er voldaan aan de rechten van mensen die lijden.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.