Er zijn twee cannabinoïde-receptoren in het lichaam: CB1 en CB2. CB1 wordt gevonden in een aantal gebieden van het lichaam, zoals op de neuronen in de hersenen, het ruggenmerg en het perifere zenuwstelsel. Ook organen en weefsels bevatten CB1-receptoren, waaronder de milt, de endocriene klieren, het hart, gebieden van het voortplantingssysteem, de urinewegen en het spijsverteringssysteem. De CB2-receptoren bevinden zich voornamelijk op immune cellen zoals leukocyten, de milt en de amandelen. Het verschil tussen beide receptoren is dat CB1  effecten geneert die vergelijkbaar zijn met de effecten van cannabis, met name met betrekking tot de circulatie en de psyche. CB2-receptoren genereren dit effect niet.
Cannabisreceptoren CB1 CB2
Onderzoeken rondom medicinale marihuana
Veel hedendaagse onderzoeken met betrekking tot medicinale marihuana beschrijven de effecten ervan op een overvloed aan kwalen. Die onderzoeken zijn overigens overwegend uitgevoerd op laboratoriummuizen en -ratten. Volgens een studie ondersteunen cannabinoïden de noodzaak om te eten door het beperken van het hormoon leptine (een natuurlijke manier van het lichaam om voedselinname ter verminderen). Dit verklaart waarom mensen willen eten na het nemen van THC of cannabis. Deze resultaten kunnen mensen helpen die te maken hebben met een minimum aan eetlust, of een aanzienlijk gewichtsverlies als gevolg van ziekten of bijwerkingen van geneesmiddelen.

Een andere studie toonde aan dat cannabinoïden de productie van intestinale afscheidingen in de dunne darm verminderen. Deze bevindingen geven aan dat medicinale marihuana effectief kunnen zijn voor het behandelen van diarree.
Gezondheidseffecten van CBD
Endocannabinoïde-anandamide reageert op de gladde spieren in de luchtwegen van de longen, en verminderen als gevolg daarvan het hoesten. Door gericht receptoren in de bovenste regionen van de luchtwegen van het lichaam aan te spreken kan hoesten, voor personen die lijden aan ziekten en aandoeningen aan de luchtwegen, onder controle worden gebracht.

Onderzoeken met betrekking tot THC als anti-kankermiddel bleken een positief resultaat te geven bij proeven op laboratoriummuizen. Onderzoekers ontdekten dat, in combinatie met een synthetische cannabinoïde, THC een prominente invloed had op de resultaten van het onderzoek. Verschillende muizen werden geïnjecteerd met een hersenkanker die fatale tumoren veroorzaakt. De combinatie van THC en de synthetische cannabinoïde werden gericht op de tumorcellen die daardoor verdwenen. Opgemerkt moet worden dat kankerbehandelingen die uitgevoerd zijn op muizen of ratten potentieel dodelijk kunnen zijn voor de mens, of ineffectief.

cannabis patiënt
Ervaringen van patiënten
Informatie met betrekking tot ervaringen van patiënten die medicinale marihuana gebruiken voor een wetenschappelijk onderzoek is van twijfelachtige kwaliteit en vereist meer studie. Sommige professionals in de gezondheidszorg verzamelen informatie van hun patiënten, maar er zijn te weinig resultaten voor een volledige uitgebreide analyse. Door het evalueren van de persoonlijke reacties van mensen die medicinale marihuana gebruiken wordt vastgesteld dat er voor veel ziekten en chronische pijnen effectievere medicijnen beschikbaar zijn, ondanks dat mensen allemaal anders reageren op bepaalde geneesmiddelen. Momenteel is er geen algemene consensus over vragen met betrekking tot de effectiviteit van medicinale marihuana, die voor elk individu anders is.

Kweek je eigen medicinale cannabis

Medische Disclaimer:
De informatie op deze website, en waarnaar wordt verwezen of gelinkt, is bedoeld voor algemene educatieve doeleinden en niet als professioneel medisch of juridisch advies. Royal Queen Seeds is geen voorstander, pleitbezorger of bevorderaar van legaal of illegaal drugsgebruik. Royal Queen Seeds kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het materiaal op onze pagina's, of op pagina's waarnaar wij verwijzen of linken, die legale of illegale drugs of illegale activiteiten toestaan, bepleiten of bevorderen. Raadpleeg uw arts/zorgverlener voordat u de producten/methoden die u vindt op deze website of waarnaar verwezen of gelinkt wordt.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.