WAT IS LOW STRESS TRAINING?

Low stress training, of “LST”, zoals cannabiskwekers het noemen, is een moderne variatie op een eeuwenoude tuinbouwkunst: de leiboom (of de "espalier" methode). Hierbij wordt een vruchtdragende plant of boom geleid en gesnoeid zodat ze een vlakke, 2-dimensionale structuur krijgt. Het verwijst ook naar het hekwerk dat hierbij vaak de planten ondersteunt. Op zichzelf staande (niet-ondersteunde) leibomen waren ooit een veelvoorkomend verschijnsel in Europa.

Hiërogliefen daterend uit het Egypte van 1400 v.C. beelden duidelijk vijgenbomen af die geleid zijn om horizontaal te groeien. De techniek werd echter, zoals je misschien al raadt, "espalier" genoemd en populair in het Frankrijk van de 17e eeuw. Appel- en perenboomgaarden werden hierbij niet alleen geleid om het fruit aan meer zonlicht bloot te stellen. Ook diende het als verfraaiing van het landschap.

Espalier Training

Puristen buigen uitsluitend scheuten, maar de meeste kwekers verrichten ook wat snoeiwerk bij LST. Hoe dan ook, het doel is hetzelfde als bij een leiboom. De kweker manipuleert de plantstructuur om meer vertakte planten te krijgen, in plaats van het gebruikelijke kerstboom-profiel. Scheuten worden gebogen voor een vlakker bladerdak en om de ontwikkeling van veel hoofdtoppen te stimuleren.

GEREEDSCHAPPEN DIE JE NODIG HEBT VOOR LST

Je hebt niet veel nodig om te beginnen met LST. Een minimalistische gereedschapsset volstaat. Het eerste wat je echt nodig hebt, is zacht plantkoord om scheuten mee vast te zetten. Voor de verbuiging heb je diverse opties. Zo kun je gaten boren in de rand van de pot of bamboestokken gebruiken. Alle opties afgewogen, vinden we dat dunne houten stokjes van ongeveer 30cm het makkelijkst werken. Wat je ook doet, maak in ieder geval geen scheuten aan de grond vast. Je moet namelijk aanpassingen doen naarmate de teelt vordert. Ook moet je mogelijk de planten verplaatsen. En als laatste, zorg dat je altijd wat ducttape bij de hand hebt.

Low stress training cannabis

HOE DOE JE HET?

LST vereist een verfijnde aanpak. Buig scheuten altijd naar buiten en weg van de hoofdsteel. LST is echt een combinatie van kunst en wetenschap. Allereerst moet je bedenken welke vorm je wilt dat je cannabisplant aanneemt. Als het de eerste keer is dat je met LST experimenteert, kun je nog steeds creatief zijn, maar laat je niet al te veel meeslepen.

Een cannabisstruik is waarschijnlijk de meest gebruikelijke vorm en voor beginners niet moeilijk om te proberen. Je kunt hierbij de hoofdsteel hetzelfde behandelen als elke andere tak. Buig hem zodanig dat je het bladerdak vlakker maakt. Eventueel kun je ook je wiet toppen of fimmen en alle resterende secundaire scheuten buigen. Veel kwekers verwijderen daarnaast bladeren van hun planten. Dit is niet essentieel, maar het helpt wel om verduisterende fan leaves weg te halen en zorgt voor meer luchtstroming onderin.

Mocht je een tak breken in plaats van buigen, dan kun je de schade meestal repareren. Haal de ducttape tevoorschijn en verbindt de wond onmiddellijk. Als je de tak niet compleet hebt afgebroken, geneest en herstelt  hij gewoon weer.

Verwacht niet na het buigen van 6 scheuten klaar te zijn. De verbuigingen moeten namelijk aangepast worden naarmate de groei vordert. Bovendien moet je secundaire scheuten mogelijk ook buigen wanneer ze meer licht ontvangen. Het bladerdak moet geregeld vlak gemaakt worden om het gelijkmatig te houden en alle planten voldoende licht te geven.

branches LST training cannabis

WANNEER DOE JE HET?

Een bijkomend voordeel van LST is de flexibiliteit die het de kweker biedt. Het is pas te laat voor de techniek als een cannabisplant laat in de bloei is en de stelen te stevig zijn om te buigen. Micro-kwekers met beperkte ruimte passen vaak al vroeg LST toe. Hiermee halen ze het maximale uit het horizontale kweekoppervlak. De meeste binnenkwekers beginnen ermee in de vegetatieve fase als de scheuten nog groen en buigbaar zijn. Hoe vroeger je begint, hoe uitbundiger je kunt zijn met je vormgeving.

Wil je echt je opbrengst maximaliseren en elke top op de perfecte plaats houden ten opzichte van je kweeklamp? Pas dan de ScrOG-techniek toe. Dit is alleen een reële optie voor degenen die ervaren zijn met LST. Als je over de ervaring beschikt, is deze combi zeer nuttig.

WAAR DOE JE HET?

LST is niet beperkt tot "interieurkweekdesigners". De oorsprong van leibomen ligt tenslotte buiten. Buitenkwekers, met name in koudere Noord-Europese klimaten, hebben het meeste baat bij LST. Een lage cannabisstruik valt niet alleen minder op dan een wietboom van 3m. Een struik is namelijk ook veel productiever. Doorbreek de apicale dominantie van de cannabisplant. Zo kunnen de groeihormonen zich richten op meerdere scheuten in plaats van op slechts één. Zowel binnen als buiten is dit een zeer succesvolle strategie.

Main Lining Cannabis

KUN JE LST TOEPASSEN OP AUTOBLOEIENDE SOORTEN?

Ja, dat kan. Hedendaagse autobloeiende hybrides hebben een nieuw tijdperk van hoop en verandering ingeluid. LST behelst niet echt een hersteltijd. Binnen enkele uren zien de meeste kwekers scheuten al terug buigen. In feite hoef je de auto’s uit de RQS collectie niet anders te behandelen dan een fotoperiodieke variëteit wat LST betreft.

Sterker nog, LST is misschien wel de beste manier om de opbrengst van een autobloeiende soort aanzienlijk te verhogen, zonder nadelen. Wel moet je er rekening mee houden dat de meeste auto’s al na 4-5 weken na de ontkieming beginnen te bloeien. Je kunt ze dan ook beter voor die tijd trainen.

LST

Dit zijn de top 5 soorten voor de LST kweekmethode:

CHOCOLATE HAZE

Chocolate Haze is een ware traktatie voor de smaakpapillen. Na het roken of vapen, verwennen vleugjes chocolade, zoetigheid en aardse smaken de tong. Het unieke terpenen profiel van de toppen is een cadeautje van de ouders OG Chocolate Thai en Cannalope Haze. Chocolate Haze is een sativa-dominante dame die bestaat uit 95% sativa genetica en slechts 5% indica genetica. Dit resulteert in een krachtige high die cerebraal, motiverend en zeer stimulerend is. Dankzij het THC percentage van 20% komt de high razendsnel op. Vaak geeft deze aanleiding tot enorm interessante en diepgaande gesprekken.

Chocolate Haze is succesvol binnen en buiten te kweken. Ze is ook een geweldige kandidaat voor de LST techniek. Planten in kweekruimtes of tenten belonen kwekers met opbrengsten tot 475–525g/m². Buitenplanten, in een tuinbed of pot, produceren maximaal 500g/plant en zijn eind oktober te oogsten. Chocolate Haze houdt van een gematigd klimaat en de bloeiperiode bedraagt 9-10 weken.

Chocolate Haze

Chocolate Haze

Genetic background OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
Yield indoor 475 - 525 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 9 - 10 weeks
THC strength THC: 20% (aprox.) / CBD: Low
Blend 95% Sativa, 05% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 450 - 500 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time Late October
Effect Chocolate, Sweet, Earthy
 

Buy Chocolate Haze

 

SHINING SILVER HAZE

Shining Silver Haze is een uitmuntende optie als het gaat om het selecteren van een soort voor LST. Ze bloeit snel en biedt een krachtige high. Daarnaast produceert ze ook nog een fantastische opbrengst. De genen van Shining Silver Haze zijn deels afkomstig van de wereldberoemde en legendarische Haze. Deze plant is gecombineerd met een net zo legendarische kruising tussen Skunk en Northern Light. De krachtige mix heeft geleid tot een sativa-dominante dame, met een verhouding van 75% sativa en 25% indica. De toppen van de soort ontwikkelen een dikke laag hars. Het THC percentage bedraagt ongeveer 21%. Het gerookte eindproduct leidt tot een onmiddellijke en krachtige high die zich bijna geheel op de geest richt. Dit zorgt voor een gemotiveerde, creatieve toestand. Het bevredigende effect gaat gepaard met prettige, zoete, aardse, citrus-achtige geuren en smaken.

Binnen produceert Shining Silver Haze tot wel 600–650g/m². Haar gemiddelde hoogte maakt haar eenvoudig te temmen met LST. Buitenplanten produceren tot wel 650g/plant, wat ze ideaal maakt om het meest uit de beschikbare ruimte te halen. De bloeiperiode bedraagt 9-11 weken en buiten mag je eind oktober de schaar pakken.

Shining Silver Haze

Shining Silver Haze Feminized

Genetic background Haze x (Skunk x Northern Light)
Yield indoor 600 - 650 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 9 - 11 weeks
THC strength THC: 21% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 75% Sativa, 25% Indica
Yield outdoor 600 - 650 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time Late October
Effect Very high
 

Buy Shining Silver Haze

 

AMNESIA HAZE

Amnesia Haze is ontstaan nadat Haze genen de grenzen van ons land bereikten. Breeders creëerden daarbij verschillende kruisingen. Een ervan werd veredeld met een old-school Haze, waardoor Amnesia Haze het levenslicht zag. Deze welbekende soort is beroemd om haar kracht en indrukwekkende opbrengsten. Die twee factoren maken haar aantrekkelijk voor LST. Ze bestaat voor 70% uit sativa genetica en 30% indica. Deze balans verzekert een high die zowel lichaam als geest aanpakt. Elke hit is bijna onmiddellijk te voelen en vervult je met creativiteit, terwijl het lijf ontspant en de spieren wegsmelten. De toppen van deze soort zijn afgeladen met terpenen die citrus- en aardse geuren uitstralen.

Amnesia Haze produceert zowel binnen als buiten goede oogsten. Ze dijt flink uit, maar dankzij LST houd je haar gemakkelijk in toom, wat meer zijwaartse, struikachtige groei aanmoedigt. Binnen gekweekte planten produceren ongeveer 600–650g/m², terwijl buitenplanten soms enorme opbrengsten opleveren van wel 700g/plant. De bloeiperiode van Amnesia Haze bedraagt 10-11 weken. Buitenboeren mogen eind oktober aan de slag.

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Genetic background Original Amnesia Haze
Yield indoor 600 - 650 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 650 - 700 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely high, long-lasting, body relaxing
 

Buy Amnesia Haze

 

ROYAL HAZE AUTOMATIC

Ook Royal Haze Automatic is een geweldige kandidaat voor LST, zeker voor degenen die zo snel mogelijk resultaat willen behalen. Ze is het eindproduct van een kruising tussen Amnesia Haze, Skunk en een ruderalis. De genetische opmaak bestaat uit 50% sativa genetica, 20% indica en 30% ruderalis. De opgewekte high is gemiddeld, bevredigend en niet overweldigend. Het THC percentage bedraagt ongeveer 15%. De high richt zich vooral op de geest en biedt cerebrale, stimulerende en motiverende sensaties. Ze is geweldig voordat je creatief aan de slag gaat, zoals muziek maken of schrijven. Elke hit van een joint of vaporizer gaat vergezeld van de aroma's en smaken van citrus en kruiden.

Royal Haze Automatic explodeert van zaad tot oogst in slechts 10 weken. Ze is dus ideaal voor kwekers die snelheid hoog in het vaandel hebben staan. Binnenplanten produceren ongeveer 300–350g/m². De planten blijven klein, waardoor ze gemakkelijk te beheersen zijn met LST. Buitenplanten leveren tot 180g/plant op, wat nog te verbeteren is met LST.

Royal Haze Automatic

Royal Haze Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Amnesia Haze x Skunk x Ruderalis
Yield indoor 300 - 350 g/m2
Height indoor 65 - 85 cm
Flowering time 6 - 8 weeks
THC strength THC: 15% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 20% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 130 - 180 g/per plant (dried)
Height outdoor 120 - 150 cm
Harvest time 10-12 weeks after planting
Effect Cerebral and uplifting
 

Buy Royal Haze Automatic

ROYAL DWARF

Royal Dwarf is een ideale soort voor kwekers met ruimtegebrek en personen die hun project zo discreet mogelijk willen houden. Deze kleine plant is ontstaan uit een breeding project met de oudersoorten Skunk en ruderalis. Ze is op meerdere manieren een uitmuntende soort voor beginners. Om te beginnen, is ze eenvoudig te kweken en produceert ze razendsnel prachtige toppen. Ten tweede bevat het eindproduct 13% THC. Dit is fantastisch voor beginnende gebruikers die hun gebruik rustig op willen bouwen. Royal Dwarf is ietwat sativa dominant, wat resulteert in een motiverende, inspirerende high.

Royal Dwarf wordt binnen meestal 40-70cm hoog en tegen de 50-90cm buiten. Het is zelfs mogelijk haar lager bij de grond te houden middels LST, met een mogelijke verbetering van de opbrengst. Binnenplanten produceren meestal 150–200g/m². Buitenplanten trakteren je op 80g/plant. Royal Dwarf is een taaie soort die een koud klimaat met gemak behapt.

Royal Dwarf

Royal Dwarf Royal Queen Seeds

Genetic background Skunk x Ruderalis
Yield indoor 150 - 200 g/m2
Height indoor 40 - 70 cm
Flowering time 6 - 7 weeks
THC strength THC: 13% (aprox.) / CBD: Low
Blend 60% Sativa, 10% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 30 - 80 g/per plant (dried)
Height outdoor 50 - 90 cm
Harvest time 8- 9 weeks after germination
Effect Physically stoned
 

Buy Royal Dwarf

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.