Waterkwaliteit is een aspect van het kweken van cannabis dat vaak vergeten wordt. Het kan echter verantwoordelijk zijn voor veel problemen, waaronder problemen met voedingsstoffen. We weten hoe verleidelijk het is te grijpen naar de informatie over het oplossen van problemen met voedingsstoffen en je planten meer voeding te geven. Leg die fles weg, stop met piekeren, raak niet in paniek en stel jezelf een simpele vraag: "Heb ik de kwaliteit van mijn water recent gecontroleerd?"

In deel een van onze gids over waterkwaliteit, kijken we naar het belang van water en hoe pH de groei beïnvloedt.

WATER & CANNABIS

Al het leven op aarde is ervan afhankelijk. We bestaan allemaal voornamelijk uit water. Zelfs het oppervlak van de aarde bestaat uit meer water dan land. Cannabis is 90 procent water en de planten gebruiken het op een aantal manieren om te leven en te groeien.

Water transporteert voedingsstoffen, geeft de plant haar stijve vorm en weelderigheid, of "turgor", en speelt een grote rol in fotosynthese. Overdag reist water via de steel naar de bladeren waar het verdampt via kleine gaatjes, huidmondjes genaamd, en vervolgens wordt het ingeruild voor kooldioxide. Dit heet transpiratie. De kooldioxide wordt daarna in combinatie met licht gebruikt om suikers te maken, die de voeding is voor de planten; dit heet fotosynthese.

Video id: Y6IX03c6kOc

DE INVLOED VAN EEN SLECHTE WATERKWALITEIT OP CANNABIS

Deze kleine biologieles is leuk en aardig, maar wat heeft het te maken met een slechte waterkwaliteit? Een slechte waterkwaliteit betekent dat deze processen niet correct kunnen functioneren en het gevolg is dus veel minder cannabis voor jou. Dus de kwaliteit van het water is zowel binnen als buiten enorm belangrijk.

Veel problemen die afkomstig zijn van water inconsistenties kunnen andere problemen imiteren die de cannabisplant kunnen beïnvloeden. Naast onder- of overbewatering, kunnen dit symptomen zijn van onder- of overbemesting of zelfs hittestress en meestal kan alleen de ervaren kweker direct het verschil zien.

Dus voor je gaat knutselen met de ingewikkelde heksenbrouwsels die we voedingsstoffen noemen, moet je eerst een simpele taak uitvoeren: Controleer je water.

PH

De eerste factor waar je naar moet kijken, is de pH. Het vermogen van een plant om voedingsstoffen en koolhydraten te vervoeren, wordt door pH beïnvloed. De symptomen van zowel een te lage als een te hoge pH zijn bijna gelijk en kunnen worden verward met een groot aantal problemen met voedingstoffen, waardoor het soms weken kan duren voor je een antwoord gevonden hebt. Het kan zomaar zijn dat een onstabiele pH je dames weerhoudt hun voedingsstoffen te vervoeren. We hebben planten gezien met diverse symptomen tegelijkertijd en de dwarsligger bleek een slechte pH te zijn.

Cannabis gedijt bij een pH rond 6,5. Iets hoger of iets lager is oké; in feite genieten sommige indica's van een lage 6,2, maar je kan eigenlijk niet de mist in als je de pH op 6,5 houdt. Bij de meeste moderne kweektechnieken zal je je planten vaak genoeg flushen zodat je veel pH schommelingen door de opbouw van voedingstoffen vermijdt in je groeimedium, dus houd je aandacht bij je water en het kan eigenlijk niet missen.

PH Tester

Dit makkelijk te gebruiken apparaat is ontworpen voor niet-technische gebruikers. Het helpt daarbij zowel beginnelingen als ervaren kwekers bij het meten van de pH-waarde van het water.

Buy PH-Tester

Het controleren van je pH doe je doodeenvoudig door een pH meter door een monster van je waterafvoer te halen.

Er zijn net zoveel producten om pH te testen als er tandjes zijn op een sativa blad. Laat je portemonnee bepalen of je een simpele analoge meter koopt of een duurdere digitale, met alle toeters en bellen.

Deze meters hoeven niet gekalibreerd te worden en zijn direct klaar voor gebruik. Onthoud dat je je afvoerwater test, omdat dit de juiste waarde aangeeft van wat je planten krijgen aan het wortelsysteem en pas de rest daarop aan.

Als je DWC (hydroponics) kweekt, controleer dan regelmatig je reservoir of tanken, omdat de pH kan veranderen bij schommelingen in de voedingsstoffen.

HET AANPASSEN VAN DE PH

Het aanpassen van de pH was altijd een delicaat proces, maar dit is veel gemakkelijker geworden met de introductie van specifieke cannabis pH kits op de markt. Er zijn zelfs een paar kits die de pH automatisch aanpassen!

Sommige old-school trucjes die wij graag gebruiken om de pH van het water aan te passen:

pH omhoog: Om water meer alkalisch te maken, los je tuin kalk op in het water. Begin met kleine beetjes tot je ontdekt hebt hoeveel je per liter nodig hebt.

pH omlaag: Om water zuurder te maken, gebruik je witte azijn. Ik hoor je denken, "dat meen je niet!" Maar het werkt werkelijk waar fantastisch!

Bij het aanpassen van de pH is het een goed idee je planten door te spoelen met wat van je nieuwe water, wat helpt de aarde op niveau te krijgen.

Hoe Ph Te Meten Van Water Dat Cannabis Kweekt

Het is ook verstandig dit met zuurstofrijk water te doen vlak voor de lichten uitgaan, waarbij je de planten een stimulans biedt voor de nacht die de natuur imiteert. Hiermee zal je de wortels van zuurstof voorzien en meer wortelmassa creëeren.

Buitenkwekers en binnenkwekers die op aarde kweken, hebben een voordeel als het gaat om de pH. Ze hebben namelijk een grotere foutmarge. De kolonies micro-organismen, die zich vormen in het organische materiaal, werken als buffers en filters en houden de pH meestal tussen 6,5 en 7.

Het opbouwen van voedingsstoffen is meestal ook geen probleem als er buiten biologisch wordt gekweekt, omdat de regen geweldig werkt de boel te neutraliseren en de cannabis bomen zoveel voedsel wegwerken dat je meestal de bodem toch al moet aanvullen.

Dat betekent niet dat je achterover kan leunen. Hoewel je een of andere giftige crisis moet hebben in je waterbron om buiten problemen met je pH te krijgen, kan het wel gebeuren. Het is wel vaker gebeurd dat kwekers ongemerkt het slachtoffer werden.

Het moraal van het verhaal is dat je altijd de tijd moet nemen je pH te controleren; het testen is simpel en een foutje is zo rechtgezet, maar kan allerlei drama veroorzaken als je niet test. Wees niet lui. Controleer je pH.

In ons volgende artikel over waterkwaliteit, kijken we naar het belang van PPM en EC.

 

Deel. 2: PPM & EC Hier is deel twee van onze gids, waar we de nadruk leggen op de PPM en EC van je water.

Deel. 3: Het Kiezen Van Een Watervoorziening Een watervoorziening is cruciaal als je marihuana kweekt.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.